IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 съвета за по-евтина и по-спокойна Коледа и Нова година

22 декември 2017 07 40

Не е нужно да се напрягате излишно

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Коледа е сред най-жадуваните празници, тъй като го свързваме с подаръци, уют и вкусни ястия. Доказано обаче, този светъл ден носи и много стрес и то не само заради подготовката и посрещането на гости, а и понеже се отразява веднага на портфейла заради големите разходи.

Парите по Коледа се харчат бързо, няма да ви лъжем. Но с лека подготовка можете да вземете някои умни решения, които да ви спестят средства, време и най-вече стрес.

1. Направете си списък

Това не е никак детско и ще ви предпази от голямата вероятност да купите доста ненужни неща. В списъка може да маркирате разходите за храна по празниците и разбира се тези за подаръци и куверти.

2. Започнете с подготовката рано

Не чакайте последния момент, за да започнете с купуването на подаръци. Дръжте очите си отворени за неща, които може да харесат на роднини и приятели и ако видите такива, купувайте и месец по-рано. Много вероятно е да са и на по-ниска цена.

Освен това може да се разходите и по различни разпродажби и базари.

3. Направете проучване онлайн

Онлайн се пазарува лесно, бързо и можете да сравнявате и избирате от много неща. Доста магазини имат и онлайн промоции, от които да се възползвате.

4. Комбинирайте се

Купете нещо по-голямо като се комбинирате с роднини и приятели. Няма нищо лошо в това и дори да не ви спести пари, поне може да делегирате отговорността за намиране и опаковане на подаръка на някой друг.

5. Направи си сам

Хората все още гледат със лек скептицизъм на подобни подаръци, защото ги смятат за евтин трик. Истината е, че сами можете да направите уникален и оригинален подарък, който никой друг няма да има. Просто го направете с вкус, с качествени материали и по вкуса на човека, за когото творите.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари