IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ругаете често? Значи сте честни

4 януари 2018 08 00

Този цензуриран навик облекчава и болката

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ругаенето скандализира мнозина и на него обикновено не се гледа с добро око. Възможно е обаче да носи не една или две ползи.

Всъщност многобройни проучвания са показали, че ругаенето подобрява толерантността към болка, освен това облекчава стреса и дори засилва връзката с вашите колеги.

Честото изричане на нецензурни думи може и да освободи голямо количество адреналин. Това може да бъде едновременно шокиращо и стимулиращо.

В действителност е доказано, че пилотите и хирурзите не работят толкова добре, когато не им се позволява да ругаят. Причината е, че така те не могат да се освободят от стреса при ситуации с голямо напрежение.

Ние ругаем вследствие на положителни ситуации, колкото и вследствие на негативните. Когато кажем дума, която е цензурирана от обществото, ние участваме в малък бунт. По този начин дори може да се изрази съпричастност или да се изгради доверие.

Хората, които изричат повече ругатни, дори се оказват по-честни, защото действат първосигнално, без да мерят думите си.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари