IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво издават страховете ви за вас

11 февруари 2018 13 00

Фобиите всъщност не говорят никак лошо за вас

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всеки от нас има определени страхове/фобии. И в това няма нищо срамно. Според психолозите различните страхове издават интересни неща за личността. Например:

Страхът от змии = застъпване за останалите

Змиите са животните, които са асоциирани със страх през историята. Ако се страхувате от змии, вашият защитен инстинкт е много силен и вие сте склонни да се застъпвате за другите.

Страх от кръв = спокойствие и фокусиране

Ако сте от хората, които изпадат в ужас от кръв, то вие сте и много спокойна личност, която се държи защитнически. Асоциирате кръвта с опасност и нещо грешно, затова и мозъкът ви получава сигнал за заплаха.

Страх от говорене пред публика = перфекционизъм

Страхът от говорене пред публика издава ниско самочувствие, желание да се харесате на другите, което води до изграждане на перфекционизъм.

Страх от клоуни = откровеност

Клоунът има едно-единствено изражение, без значение от емоциите и чувствата си. Много хора не харесват клоуните, защото имат чувството, че те се опитват да ги подведат. Ако вие цените откровеността, прозрачността и честността, има голям шанс да се страхувате от клоуни.

Страх от паяци = лидерство

Страхът от паяци датира от векове, когато те са били заплаха за човечеството. Инстинктът за оцеляване и лидерските качества са много силни у хората, които имат арахнофобия.

Страх от тъмно = креативност

Тъмнината означава, че сте възпрепятствани да виждате, което ви отнема усещането за контрол и ви прави уязвими. От друга страна, ако наистина много се страхувате от тъмното, значи имате богато въображение.

Страх от самота = парти дух

Хората, които се страхуват от самотата, гледат постоянно да се заобикалят с други хора и да купонясват. Те се страхуват не просто от физическата самота, а от това да не бъдат изоставени и да не бъдат обичани.

Страх от височини = земен човек

Страхът от височини издава, че вие сте човек, който е много земен и има реална преценка за нещата.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари