IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Какви ще бъдем като остареем?

23 март 2018 15 30

Вижте прогнозите на астролозите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Искате ли да знаете какво ви очаква в напреднала възраст? Можете да погледнете в бъдещето с помощта на астролозите, които твърдят, че старостта идва за всички по различни начини и зависи не само от начина ни на живот, но и от подредбата на звездите.

Овен

Овните въобще не се интересуват от напредването на възрастта. Представителите на този знак водят активен живот, занимават се с любимите си неща и почти не се разболяват. Те живеят за деня, не планират толкова усърдно своето утре. Тяхната сила на духа им придава енергичност и в напредналите години. Може би след 60 години Овенът няма да има коса, но няма да спре да кара мотор. И ще го прави със същата енергия, както преди.

Телец

Телците живеят до дълбока старост, независимо от болежките. Те предпочитат спокойния и комфортен живот при пенсиониране. Водят умерен начин на живот, но пък обичат да си угаждат по отношение на храната. Понякога дори прекаляват. Поради тази причина има опасност като възрастни да страдат от наднормено тегло. През годините те стават по-малко гъвкави, както в психологически смисъл, така и физически. Въпреки това, имат добра издръжливост и се радват на дълголетие.

Близнаци

Близнаците се опитват да водят активен начин на живот дори след пенсиониране. Те обичат да клюкарстват, да знаят всичко, което се случва около тях. С тях няма как да се отегчавате – копнеят да се харесат на всеки, адаптират се във всяка компания. Те са остроумни, изобретателни, общителни. Представителите на този знак са винаги млади и не искат да чуят за тяхната възраст. Можем да кажем, че старостта никога не идва при Близнаци, те винаги се чувстват на 18 години.

Рак

Раците остаряват по различен начин. Те остават в душите си деца до края на живота си, грижат се не само за внуците, но проявяват същата загриженост и за порасналите си деца. Те искат всички хора да ги уважават, когато преминат към старостта. От тях стават „класически“ дядовци и баби, познати от нашето детство. Ако представителите на този знак нямат близки в края на живота си, то те се заобикалят с домашни любимци, за да има някой, за когото да се грижат.

Лъв

Лъвовете са снизходителни и спокойни по природа, качества, които се изразяват още повече с напредването на годините. В третата възраст те изглеждат достолепно, материално осигурени и с леко допълнителни килограми. Те все повече ще искат всеобщо уважение, власт, понякога дори преклонение. Те се възприемат като модел за подражание и обикновено постигат основните си житейски цели възможно най-рано. В напреднала възраст Лъвовете с радост ще дават съвети на всички.

Дева

С възрастта Девите започват да възприемат все по-негативно света около тях. Те изглеждат много добре и по правило по-млади за годините си. Опитват се до края на дните си да се поддържат във форма – спортуват, подлагат се на процедури за подмладяване и се обличат добре. Постоянно търсят начини да поддържат тонус и умствена дейност, което ги прави много умни и на преклонна възраст.

Везни

Везните не искат да остаряват и винаги се интересуват от външния си вид. Всяка нова бръчка за тях е трагедия. Представителите на този знак предприемат всички мерки и използват всички възможни средства, за да предотвратят появата на излишни килограми и бръчки по лицето възможно най-дълго. Обикновено успяват. И дори на 80 ще се опитват да убеждават околните, че тялото им дори не поскърцва. При тях е по-вероятно на тази възраст да пътуват и спортуват, отколкото да се отдадат на отглеждане на внуци.

Скорпион

Скорпионите се радват на голямо уважение след пенсиониране. По външния им вид може да се предположи, че са живели труден живот, дори и да не са. Те обичат да мислят за себе си като за философи, които са натрупали достатъчно мъдрост през годините. Увереността в собствената им правота ги прави раздразнителни и не толкова лесни в отношенията с околните.

Стрелец

Стрелците правят всичко възможно да не забелязват настъпването на старостта и дори не искат да мислят за това. Често засипват с въпроси околните на каква възраст са с надеждата да получат комплименти, които харесват. Тези комплименти обаче са оправдани, защото Стрелците, въпреки нежеланието си да се грижат за себе си, успяват да поддържат външния вид и чар до дълбока старост.

Козирог

Козирозите в младостта си са сериозни, разумни, мъдри и отговорни. Тъй като са амбициозни, те работят усърдно, за да постигнат висок статус в обществото, материален просперитет и да си осигурят прилична старост. Но с напредването на възрастта им все повече се държат на моменти глупаво, а в късните години – като абсолютни деца. И търсят постоянно внимание на близкия им човек. Те не седят без работа и постоянно се занимават с нещо, сякаш да компенсират някакво загубено време.

Водолей

Водолеите в детска възраст са много сериозни. През годините стават все по-ексцентрични, престават да се вълнуват за това какво мислят другите за тях. Важното е как се чувстват те. Смятат за свой дълг да използват максимално всеки ден. Могат спокойно да отидат в нощен клуб или да си купят колело. В напреднала възраст представителите на този знак стават истински бунтовници и носят много проблеми на своите деца и внуци.

Риби

Рибите се страхуват панически от старостта, защото имат прекалено много нереализирани планове. Постоянното безпокойство, незачитането на външния им вид и здравето, значително съкращава живота им. Рибите постоянно обобщават живота си и изчисляват всичко, което са успели да направят. Възрастните Риби ги гони носталгията и често се завръщат към младостта си, когато са били красиви и изпълнени с енергия. Те не търпят някой да им помага и дори в много напреднала възраст се опитват да направят всичко сами.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари