IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо силните жени често са „счупени“ отвътре

18 декември 2018 16 00

Те носят бремето не само на чуждите емоции, но и на своите

Снимка: istockphoto

Снимка: istockphoto

Тя е жената, която винаги се усмихва, която винаги има нещо умно за казване. На нея може да се разчита и често и вие и околните го правите – без значение дали е преуморена, няма време или жонглира между 5 неща. Често я описвате с думите „силна“, „опора“, „желязна“, но дали наистина е такава?

Въпреки че излъчват положителни вибрации като „аз мога да покоря света“ и от тях няма да чуете „не мога“, този тип жени често са много раними, чувствителни и дори някак „счупени“ отвътре. През деня те обличат наметалото на „Супергърл“, а вечер в леглото дават израз на истинските си емоции, страхове и несигурност, които лека-полека ги изяждат.

Защо се получава така?

Тя не показва истинските си емоции пред никого

Силната жена знае, че нейната роля е да повдигне духа ви, да ви помогне за решаване на определен казус, да ви утеши или просто да изслуша мъката ви. Тя е приела ролята на опора и това я възпира да демонстрира своите мъки пред другите, а ще се отдаде на тях едва когато е самотна. Тя предпочита да страда в изолация, за да не товари другите и да не разкрива слабите си страни.

Тя винаги знае какво да направи

От нея се очаква да има всякакви решения и на моменти сякаш целият свят се е струпал на раменете ѝ. Понякога стресът да открие изход от дадена ситуация е толкова голям и на нея ѝ идва да изкрещи: „По дяволите, не знам!“, но знае, че ще ви разочарова и си блъска главата, докато не намери изход.

Всички емоции, които задържа, буквално я съсипват

На пръв поглед тя изглежда непробиваема и защитена, но под тази обвивка се крие кълбо от емоции. Все пак тя е човек и има своите демони и комплекси. Когато човек задържа толкова много и силни емоции в себе си, или полудява, или в даден момент се „счупва“.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари