IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-стилната горска вила се намира в Казахстан

24 юли 2014 10 10

Кръглата къща се простира около един 40-метров смърч

Снимка: amasow.com

Снимка: amasow.com

Най-шикозната къща около дърво се намира в държавата Казахстан. Тя е на три етажа, направена е от стъкло и е дело на дизайнерите от руското архитектурно студио A.Masow.

Кръглата къща би била идеално убежище за Питър Пан и неговите изгубени момчета, тъй като се простира високо в клоните на един 40-метров смърч в планините на Казахстан, а в същото време е вдъхновена от минималистичната архитектура на магазините на Apple.

Стъклената сграда се намира извън град Алмати (най-големият град в Казахстан и бивша столица) и се отличава с вита стълба, която позволява на обитателите да се движат между нивата, без изобщо да губят контакт с гората.

Къщата разполага с кухня, хол и тоалетна, а единственото нещо, което ѝ липсва, е неприкосновеност на личния живот – тъй като е напълно прозрачна. Все пак нейната идея е да накара обитателите да почувстват сливане с природата, отказвайки се от някои ненужни неща (като телевизията) и така да израснат духовно и творчески.

Вижте снимките на уникалната къща в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )