IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-оригиналните плаващи платформи в света

30 септември 2014 07 49

Повечето от тях предлагат забавления от класа

Плаващ стадион в Сингапур; Снимка: vev.ru

Плаващ стадион в Сингапур; Снимка: vev.ru

Има много архитектурни проекти, построени във водата, достойни за внимание. Избрали сме най-уникалните и необичайните от тях. Тези, които си заслужават да бъдат посетени и видени.

В Невада например има уникална платформа/рампа за скейтборд, построена насред едно езеро. В Германия и по-точно в Берлин има плувен басейн, изграден във водите на река Шпрее.

В американския щат Айдахо, в курортния град Coeur d'Alene има плаващо като сал голф игрище. Тайланд може да се похвали с плаващо кино, което се намира в живописен залив край остров Yao Noi.

В Сингапур пък има стадион във водата, който е 120 метра дълъг и 83 метра широк. Платформата е в състояние да издържи тегло от 1070 тона, което се равнява на теглото на 9000 души.

В Австрия има плаваща театрална сцена в езерото Констанс.

Индонезийците пък се славят със своите плаващи пазари, а в Танзания, в близост до остров Пемба, има плаващ хотел, част от който е скрит под водата. Една от най-тежките плаващи конструкции се намира в Южна Корея, на река Хан, и представлява изкуствен остров с конферентен център, където се правят концерти и спортни събития.

Плаващият стадион в Сингапур; Снимка: vev.ru

Вижте другите подобни съоръжения в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

от силистра ( преди 9 години )
О ЕВРОГЕЙСКАТА ПРЕСА Е ПРОПУСНАЛА ЧЕ ПЛАВАЩ БАСЕИН В РЕКА ДУНАВ В СИЛИСТРА ИМАШЕ ОЩЕ ПО вРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ ПРЕЗ 1980 И ТОЙ БЕШЕ С ОЛИМПИЙСКИ РАЗМЕРИ. ИМАШЕ И МНОГО ПОСЕЩАВАН ПЛАВАЩ РЕСТОРАНТ ПАК НА РЕКАА ДУНАВ И ПАК ПО ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ!!!!! СЕГА ИМА *** ПРАВИЛА Законите срещу кръвосмешението в Германия може да бъдат отменени, след като Съветът по етика към германското правителство заяви, че половият акт между брат и сестра трябва да бъде законен и е фундаментално право.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар