IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ски шанцата, която се превърна в луксозен мезонет

30 март 2015 06 49

Уникалното съоръжение се намира в Осло

Снимка; Airbnb

Снимка; Airbnb

Архитектурна фирма преобразува съоръжение, проектирано за ски скокове, в жилищен мезонет в Осло.

Този супер авангарден апартамент се намира в един от най-емблематичните за столицата на Норвегия квартали – Холменколен.

Там се намират едноименният национален ски център, включващ едноименната шанца, който е най-посещаваната туристическа атракция в Норвегия. В ски центъра ежегодно се провеждат състезания от световните купи по ски северни дисциплини, а през 2011 г. в него се провежда и световното първенство по ски северни дисциплини.

В случая тази арена е била проектирана, за да се използва за двете световни първенства по ски, както и за Зимните олимпийски игри, провеждани в Норвегия.

В крайна сметка днес съоръжението е преобразувано от архитекти от Сан Франциско в напълно обзаведен апартамент в алпийски стил, с огромни прозорци. От тях се разкрива страхотна гледка към заснежения град.

Под мезонета се намира първия в света ски музей, разположен на първи етаж. Там гостите могат да разберат за 4-хилядната ски история и да научат за приключенията на полярните изследователи, включително Руал Амундсен.

Вижте снимките на странния апартамент в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари