IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-колоритните части на Истанбул

21 април 2015 07 44

Този град има и една страна, различна от ориенталското излъчване

Снимка; Instagram

Снимка; Instagram

Фотографиите от Истанбул винаги са били стереотипни – извисяващи се джамии, богато украсени дворци, стари улици, пазари и изгледи към Босфора. Няма съмнение, че Османската империя е оставила незаличим отпечатък върху силуета на този величествен мегаполис.

Има обаче една част на Истанбул, която е много по-модерна и колоритна, а хората рядко я забелязват.  

32-годишният архитект и фотограф Йенър Торун е документирал това непознато измерение на този известен град чрез снимките си, които е споделил в Instagram.

„Моят основен мотив е да докажа, че има една различна и малко позната страна на Истанбул, която е много далеч от ориенталските възприятия“, казва той.

Снимките изглеждат леко авангардни и много хора, които иначе са дългогодишни жители на града, не могат да повярват, че тези кадри са направени в Истанбул. 

За да попълни своята фотоколекция, Торун е обикалял най-вече из индустриални зони на града, както и сред по-новите жилищни квартали. Той е търсил прави линии, ярки цветове и модерно излъчване.

Вижте снимки на цветния Истанбул в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Щ.Младши ( преди 8 години )
Чуждите красоти нас не ни харесват- на нас са ни мили Нашите красоти!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар