IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В ослепителния лондонски дом на Майкъл Блумбърг

3 октомври 2015 09 00

Бившият кмет на Ню Йорк притежава къща в британската столица за 25 милиона долара

Снимка: STRUTT & PARKER

Снимка: STRUTT & PARKER

Майкъл Блумбърг добави към своя портфейл ослепителен недвижим имот в Лондон. Бившият кмет на Ню Йорк е закупил историческо имение в луксозния квартал Челси за сумата от 25 милиона щатски долара.

Според хора, запознати със сделката, пищният имот е построен през 1715 г. и е с изглед към река Темза.

Той се намира само на 20 минути пеша от другия лондонски дом на Блумбърг в Найтсбридж, където той редовно посреща като домакин бизнес лидери, културни дейци и политици.

Миналата година Блумбърг получи почетно рицарско звание лично от кралица Елизабет II като признание за неговата благотворителна дейност, свързана с Великобритания.

Според медиите новият дом на милиардера и основател на компанията Bloomberg LP, всъщност е родното място на писателката Джордж Елиът, чието истинско име е било Мери Ан Евънс.

По принцип Блумбърг живее основно в Ню Йорк – мегаполиса, на който беше кмет в продължение на 12 години.

Европейската централа на неговата компания обаче се намира в Лондон и може би това го задържа по-често в Обединеното кралство.

Новият дом на Блумбърг има седем спални, градина, няколко свода и масивен таван със стенописи, дело на Джеймс Торнхил, който е нарисувал картините от вътрешната страна на купола на катедралата Сейнт Пол.

Тази покупка добави още масло в огъня на слуховете, че Блумбърг планира да стане част от Консервативната партия и да се кандидатира за кмет на Лондон следващата година.

Всъщност бивша жена на 73-годишния бизнес магнат е англичанка и той би могъл да се сдобие с британско гражданство, ако поиска.

Вижте снимки на апартамента на Блумбърг в британската столица в галерията ни!

Майкъл Блумбърг се ръкува с Папа Франциск преди няколко дни в Ню Йорк; Снимка: gettyimages.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари