IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сюрреалистичната керамична къща в Колумбия

16 ноември 2015 08 20

Тя може би е най-голямото грънчарско изделие в света

Снимка; atlasobscura.com

Снимка; atlasobscura.com

Представяме ви най-голямата керамична къща в света, която е завършена през 2012 година, след близо 15 години работа по нея.

През 1998-ма, колумбийският архитект Октавио Мендоса започва проектирането и изработването на тази къща, която е построена изцяло от изпечена глина.

Идеята на г-н Мендоса е била да си направи дом, който да копира стила на колониалната епоха в град Вила де Лейва, който е бил актуален преди четири столетия.

И така, през следващите 14 години, той е работил върху своето теракотено творение, за което счита, че е най-голямото грънчарско изделие в света.

Мендоса е създал своята къща с доста сюрреалистична форма, тъй като е бил вдъхновен от работата на Антони Гауди в Барселона.

Октавио не е използвал стомана или бетон в сградата, като дори мебелите в нея са направени от изпечена глина – легла, маси и мивки са декорирани с рециклирано стъкло, дърво и керемиди.

В крайна сметка 65-годишният архитект не заживява във въпросната къща, а я прави музей.

Вижте снимки на необичайната къща от глина в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари