IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На подводен тенис в Дубай

16 декември 2015 13 30

Дали Надал и Джокович биха играли тук?

Снимка:  8+8 Concept Studio

Снимка: 8+8 Concept Studio

След като в Дубай преди няколко години издигнаха най-високия тенискорт в света – на върха на 1000-метровия хотел-небостъргач Бурж ал Араб, сега пък архитектите на тази богата държава имат планове да създадат тенискорт под водата.

Явно шейхът на Дубай обича тениса, след като е възложил задача градът да стане дом на първия тенискорт в морето.

Проектът е дело на студио „8 + 8 Concept Studio“ и по-точно на неговия основател – архитектът от полски произход Кристоф Котала.

Той е измислил как да се изгради подводен спортен комплекс, разположен в морето на Персийския залив, между Бурж Ал Араб и изкуствените острови Палм Джумейра в Обединените арабски емирства.

Предложената структура ще има седем зали със стъклени покриви, които да приличат на коралов атол.

Иновативната идея вече се е харесала на управниците на Дубай, както и на потенциалните бъдещи зрители, но все пак тя е повдигнала и много технически опасения от инженерите и техниците.

Според много инженери прозрачният таван на корта, както и целият комплекс ще са застрашени от течове и не е ясно дали ще издържат на земетресения и цунами.

Освен това не е ясно дали тенисистите биха могли да играят при това странно пречупване на светлината от стъкления покрив на този гигантски аквариум.

Вижте снимки на проекта в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари