IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Декорирайте дома си според зодията си

12 февруари 2016 09 20

Как вашият зодиакален знак се отразява на вкуса ви към дизайна?

Снимка: A Beautiful Mess

Снимка: A Beautiful Mess

Ако вярвате в астрологията и в това, че Луната и Слънцето влияят и на характерите ни, то сигурно няма да бъдете изненадани колко много вашата зодия се отразява на вкуса ви към интериорния дизайн.

Ето и как да обзаведете и декорирате дома си според вашия зодиакален знак:

Овен

Вие сте пълни с енергия, оптимистични и импулсивни натури. Позволявате на приключенския си дух да проличи в декорацията на дома ви. Обичате да украсявате жилището си с предмети, купувани по време на пътуванията ви по света. Включете в интериора на дома си червени и метални акценти, които ще показват силата ви.

Телец

Вие сте човек, който цени и обича предметите и вещите си. Най-вероятно вие имате колекции от стилни предмети (порцелан, кристал и т. н.), подредени по рафтове, над камината или прибрани в шкаф зад стъкло. Антиките са естествен избор за вас, тъй като са елегантни, изискани и ценни.

Близнаци

Вие сте неспокойни, живи, умни и общителни по натура. Обичате свободата си и това си личи по интериора на дома ви. Във вашето жилище сигурно атмосферата е по-творческа и топла. Може би имате много списания, книги и предмети на изкуството, които са част от декорацията. Направете дома си удобен за партита – с пуфове, удобни кресла, бар плот и т. н., тъй като сте човек, който обича купоните.

Рак

Хората от тази зодия обичат семейството и традициите. Те са носталгични по природа. Любимото им място в техния дом са кухнята и трапезарията, където фамилията се събира. Ако сте Рак, обзаведете тези помещения така, че те да са чисти, подредени и да излъчват щастие. Декорирайте ги с елементи, които отекват в океана, като мидени черупки, буркани с цветен пясък и в студените цветове на морето.

Лъв

Вие сте ентусиазирани, креативни и властни натури, а домът ви е вашето царство. Вие обичате лукса твърде много и може би ще имате желание да обзаведете дома си в стил Версай или в стил Холивуд. По-добре оставете настрана скъпите предмети и мебели и обърнете внимание на създаването на самата атмосфера. Изберете свежи цветове в палитрата на Саваната (жълто, зелено, оранжево, синьо), както и златните акценти – така ще постигнете правилния баланс.

Снимка: A Beautiful Mess

Дева

Вие сте практични и изключително трудолюбиви перфекционисти. Няма начин вашият дом да не е идеално чист и подреден. Внимавайте да не го направите твърде стерилен – заложете на красиви и функционални авторски предмети – декоративни буркани, цветя, плетени тъкани, кошници, хартиени лампи и т. н.

Везни

Вие цените красотата, изкуството и хармонията. Следвайте своите инстинкти и ще обзаведете наистина красив дом. Насочете се към предметите на изкуството и към по-екзотичните мебели и детайли. Артефакти от Китай, Тибет и Япония ще добавят слоеве на дълбочина и сложност във вашия иначе готин и съвременен дом.

Скорпион

Вие сте страстна и непреклонна натура, с богато въображение. Вие ще се чувствате добре в обстановка със силни цветове и смели модели мебели. Сложете акценти в червено и бордо, заложете на мароканските килими и на интересното, по-сложно осветление. Отделете си кът у дома, който да е само за вас и където да можете да се усамотявате.

Стрелец

Вие сте енергични, щедри, амбициозни и винаги готови за ново предизвикателство. Преди всичко вие цените откритите пространства и интериорният дизайн рядко е ваш приоритет. Вие не обичате сложните декорации, а по-скоро залагате на елементи, които са функционални и красиви. Обичате естетиката на минимализма, която ви се струва чиста, спокойна и съвременна.

Козирог

Вие сте земен знак, който обаче все се стреми да стигне по-нагоре в живота. Много е възможно домът ви да е обзаведен в цветове и текстури в земни нюанси – дърво, бамбук, желязо, керамика. Заложете на ръчно изработените текстилни изделия от Индия и Мексико. Не прекалявайте с ретро мебелите, а по-добре заложете на практичните скандинавски мебели, които са хем функционални, хем красиви.

Снимка: A Beautiful Mess

Водолей

Вие сте оригинални личности, които правят нещата по свой собствен начин. Вероятно вашият дом ще е супер различен, странен и по-скоро модерен, тъй като вие цените иновациите. Пуснете светлината в жилището си, тъй като светлите помещения ви зареждат с повече енергия. Уверете се, че в помещенията въздухът циркулира – все пак той е вашата стихия! Не пренебрегвайте значението на топлината в дома си. Използвайте топли, ярки цветове, които да осигурят баланс в модерния ви интериор.

Риби

Вие сте интуитивни и романтични натури с богато въображение. Обичате да се движите по течението, но обикновено вашият дом е вашата крепост, но в една бохо стилистика. Вие харесвате да експериментирате с модели, текстури и цветове. Купувате си едновременно антични предмети, винтидж мебели, рустик детайли, модерно изкуство и т. н. За вас е важно обектите да имат предистория и смисъл.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари