IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направи си сам от палети: Масичка за кафе

14 март 2016 06 00

Необходимият бюджет е 20 лева

Направи си сам от палети: Масичка за кафе

Днес ще ви представим схема и подробни указания за това как сами да си направите масичка за кафе, използвайки палети втора употреба или нови. Палети можете да откриете на цени между 5 и 10 лева в интернет, а за останалите материали няма да похарчите повече от 7 лв. Стандартните палети за територията на Европейския съюз, които се използват в търговията, са с дължина 1200 мм (1,2 м) и широчина 800 мм (0,8 м)

Необходимо:

Палета: 1 бр.

Инструменти: ролетка, тесла или отвертка (за демонтиране на конструктивните елементи, изграждащи палетата), рапидни винтове (35мм) – 56 бр., декоративни пирони (35мм) 20 бр., трион, молив и чук

Елементи на масичката по схема:

Дъска 1 – необходими 8 бр. с размери:

Дължина: 400 мм
Широчина: 100 мм
Височина: ~ 22 мм

Дъска 2 – необходими 8 бр. с размери:

Дължина: 500 мм
Широчина: 100 мм
Височина: ~ 22 мм

Трупче 3 – необходими 8 бр. с размери:

Дължина: 100 мм
Широчина: 60 мм
Височина 70 мм

Изработване:

При безаварийно демонтиране на конструктивните елементи на палетата, трябва да получите следните материали: 8 бр. дъски с дължина – 1200 мм, 3 бр. дъски с дължина – 800 мм, и 8 трупчета.

За постигане на нужните за масичката елементи, ще използваме дъските с дължина 1200 мм и 8-те трупчета.

За постигане размерите на „Дъска 1“ вземете 4 дъски и ги разрежете с трион по предварително разчертани измерения. След рязането, отбележете с молив върху тях „1“.

За постигане размерите на „Дъска 2“ използваме останалите 4 дъски по 1200 мм, работейки по същия метод. Не забравяйте да отбележите „2“.

С оформянето на трупчетата ще се затрудните. Въпреки това дайте всичко от себе си, за да постигнете нужните размери.

Сглобяване:

За по-лесно създаване на масичката за кафе, ще разделим чертежа на два фрагмента, които са идентични.

Фрагмент 1:

Следвайки схемата, наредете 4 дъски номер „1“, поставяйки 4 трупчета между тях. С помощта на отвертка завинтете по три рапидни винта на страна (общо 24), като тези, които ще бъдат в основата на масичката трябва да са с добре прибрани глави, за да не драскат подовата настилка на помещението. Обърнете внимание и на останалите винтове, защото ако не са добре завинтени в дъската, ще се появи фуга между дъските, която ще загрози финалния продукт.

Остава да поставите 4-те дъски номер „2“, които по-късно ще образуват нисша, в която да държите вестника си. Отново с помощта на отвертка, завинтете по един винт на страна (общо 8), който да пронизва дъска номер „1“ централно. Приберете главите им.

Фрагмент 2:

Единствената разлика между двата фрагмента е, че четирите дъски номер „2“ в горния фрагмент, върху който ще поставяме разни неща, е захванат за основата с декоративни пирончета. За да се получи естетически красиво, поставете по един пирон през разстояние 4 см в края на дъските (под дъска 1), като спазвате предварително разчертана равнина. Общо 20 пирона.

Сглобка:

За да съедините двата фрагмента, е нужно да ги поставите един върху друг и да завинтите по един винт в зоната около вътрешната страна на трупчетата (общо 4).

Дизайн:

Цветът на масичката зависи изцяло от въображението ви. Но преди да я оцветите с лак или боя, би било още по-хубаво да минете цялата повърхност с шкурка, за да изгладите неравностите.

Подготви: Аксени Гео

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари