IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вилата в Родос на един моден магнат

23 март 2016 11 10

Надникнете в гръцкото убежище на милиардера Джаспър Конран

Снимка: wsj.com

Снимка: wsj.com

Дизайнерът магнат Джаспър Конран отвори вратите на гръцката си вила на остров Родос, която навремето е била собственост на морски капитан и прилича на крепост на самотата.

Къщата се намира на източното крайбрежие на Родос, близо до пристанището на село Линдос, на един залив в Егейско море. От прозореца на вилата се виждат яхтеното пристанище и плажа.

„Гледах и къщи на Капри, Майорка и Ибиса, но се спрях на тази“, казва британският дизайнер, който се сдобива с приказния имот преди две години. Той идва тук всяко лято с партньора си – ирландския художник Ойзин Бърн.

„Будя се всяка сутрин от аромата на жасмин. Всичко тук е толкова тихо, с изключение на птиците и шума от морето. Това място е магия“, допълва Конран пред списание WSJ.

Вилата, която е с архитектура в османски стил, се състои от две къщи, съединени през 1960-та, но иначе едната е построена през 16-ти век, а другата през 18-ти.

55-годишният Джаспър е председател на модната империя Conran Holdings и главен творчески директор на Conran Shop.

Неговите компании се занимават с търговия на дребно, архитектура, дизайн и лицензиране на оръжие.

Вижте снимки на къщата на дизайнера в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари