IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направи си сам от палети: Канапе

11 април 2016 05 00

Необходимият бюджет е около 200 лева

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Днес ще ви предложим да си направите удобно канапе, около което да съберете близките и приятелите си за кана лимонада. Проектът е подходящ както за открити, така и за закрити пространства.

Канапето представлява Г-образна конструкция, изградена от 13 палета, които са поставени както е показано на илюстрацията. При добро желание можете да си сглобите и масичка на колелца.

За всичко това са ви необходими:

15 палети (около 75 лв.)

3 кутии блажна боя (около 17 лв.)

Дунапренени матрачета с размери 3,2 м на 0,8 м и 1,6 м на 0,8 м (около 70 лв.)

Възглавнички

60 бр. рапидни винта (или пирони) и 4 колелца за масичката.

Инструменти: отвертка, чук, четка

За канапето:

Като за начало е необходимо да подредите 5 палети в изправено положение под формата на буквата „Г“. Те ще се явят гърба на вашето канапе. Завинтете по един винт в допирните точки, за да съедините допиращите се трупчета, а с тях и цялата конструкция.

След това долепете 4 палета перпендикулярни на първите, за да получите основната структура на канапето. Отново завинтете по няколко винта, за да съедините основата и гърба. След това дублирайте палетата, върху които ще седите, до получаване на двуредова основа с общо 8 палета. Бъдете сигурни, че завинтените от вас винтове не стърчат и няма да разкъсат нечии дънки или възглавниците, които по-късно ще сложите.

Следващата стъпка е изцяло отдадена на боядисването. Можете да изберете какъвто цвят искате – бяло, черно, зелено или какъвто ви дойде на ум. След като сте нанесли боята, би било хубаво да я оставите да изсъхне 24 часа, преди да постелите дунапренените възглавнички. Относно тях – ако не можете да откриете подходящи дунапренени възглавнички, можете просто да постелите върху канапето родопски одеяла или други вълнени тъкани.

За масичката:

Масичката е изключително лесна за изработване. Просто поставете две палета едно върху друго и ги завинтете в краищата с по един винт. После обърнете сдвоената структура и завинтете по едно колелце в ъглите ѝ.

Остава да забъркате палачинките или да отворите каса с бира.

Подготви: Аксени Гео

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари