IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Странният апартамент на Никълъс Кейдж

17 април 2016 14 30

Класика и кич се преплитат из помещенията

Снимка: curbed.com

Снимка: curbed.com

Никълъс Кейдж е от особения тип звезди. Той успява успешно да пропилее десетки милиони долари, купувайки имоти, които по-късно му били отнемани от банки кредиторки. Между 2007 и 2009 година неуреденото му счетоводство, лошият пазар на имоти и данъците, които дължал, замалко да му струват цялото имущество.

На фона на това, нека видим как изглеждаше един негов апартамент, докато все още имаше състояние от 40 млн. долара – спечелени в Холивуд.

Ако сте запознати със сюжета на мюзикъла „Фантомът на операта“, със сигурност ще припознаете сценичния декор в интериора на малкия апартамент на звездата. Най-вече спалнята му. Тя е зловеща, застлана с дюшеме от тъмен дъб и лилавеещи завеси от тавана до земята, пише Cosmopolitan.

Пространството за сън и покой е обзаведено в класическия стил рококо, за който са характерни кичозните златисти претруфености, изящни дърворезби и аристократични заврънкулки. Отговарящ на споменатия стил е и полилеят, който заплашително виси над леглото. Другите любопитности от спалнята на Кейдж са съсредоточени в камината, за чието построяване е използван скъп мрамор.

Останалата част от апартамента на търсача на национални съкровища наподобява интериорно недоразумение, стилизирайки на едно място рококо и крещящ съвременен стил. Точно за това говорят четирите бели фотьойла във всекидневната, чиито съвременен облик, вместо да контрастира, изпъква на фона на гипсовите орнаменти по тавана и златистите рамки по стените. С тях недобре се връзва и застланият с вълча кожа под, отпращайки по-скоро към хижа в планината, отколкото към апартамент в скъп квартал.

Може би единственото място, освен спалнята, което е съхранило законите на естетиката, е трапезарията, която е модерна интерпретация на класиката. Постигнат е умерен контраст между подовата настилка и завесите, разчитайки на тъмните дървесни тонове венге и сиво-белите на текстила. Разкошният кристален полилей пък е съхранил автентичния си средновековен вид, изключвайки електрическите крушки, на мястото на които са поставени свещи от пчелен восък.

Странно място обаче е тоалетната на кинозвездата. Стените са облепени с фототапети на женски устни, които предизвикателно издишват влажни слова в лицето на зрителя.

Вижте необичайното жилище на Кейдж в галерията ни

Подготви: Аксени Гео

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари