IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направи си сам: Огледало с дървена рамка

27 април 2016 05 00

Необходимият бюджет е около 60 лева

Снимка: Creative ideas

Снимка: Creative ideas

Ако сте почитатели на провинциалния стил и искате всичките ви мебели да наподобяват интериора на хижа, може би следващата идея ще ви допадне. Следващото „Направи си сам“ е посветено на огледалата и по-конкретно на кръглите с дървена рамка.

Необходими материали:

Парчета дърво с различни размери – диаметри около 5 см и 2 см, височина около 1 см

Огледало с диаметър 70 см

Кръгла дъска с диаметър 90 см

Бяла боя

Санитарен силикон

Инструменти:

Молив и линия

Трион

Четка

Шкурка

Изработване:

В началото е необходимо да разчертаете дъската, за да знаете къде ще отиде огледалото и къде дървената декорация. Когато центрирате огледалото, очертайте окръжност по ръба му, за да изградите успешно кръглата рамка. Окръжността оставете без боя, защото тя ще попречи на ефективното залепване на огледалото. Всичко останало боядисайте в бяло.

Създаването на декоративната рамка обаче ще ви се види доста работа. Хамалогията идва с рязането на почти идентични парчета от дървените цепеници. Те трябва да са с височина не по-голяма от 1 см, за да застанат малко над нивото на кръглото огледало. Започнете да режете първо по-дебелите дървета, а дискчетата, които ще получите от тях, залепвайте веднага със силикон по ръба на дъската. Преди лепенето можете да ги изтъркате с шкурка, за да бъдат по-равни. След като вече няма място за големите, запълнете пространството между тях с малки парченца.

С приключването на реденето е време да отворите кутията с лак за дърво и внимателно да лакирате дървените кръгчета. Оставете покритието да изсъхне 24 часа и залепете огледалото.

Забележка: Ако смятате да поставяте огледалото в санитарно помещение, обърнете внимание на повърхността, за която смятате да го залепите. Тя трябва да бъде суха и чиста. В противен случай ви чака чистене на стъкла.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари