IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ненужните авточаркове, от които стават чудеса

13 май 2016 08 10

Вдъхновено от автомобилите

Снимка: Creative Ideas

Снимка: Creative Ideas

Невероятно е как от една счупена скоростна кутия и малко умения може да стане елегантен умивалник. Да, наистина това е една странна идея, но вижте само по какъв любопитен начин стои в интериора.

Днес ще ви покажем няколко интериорни кадри, в които индустриалният стил е обогатен с интересни автомобилни идеи. Да започваме!

1. Най-готината тоалетна

Честно казано бих прекарал там цяла вечност. А причината за това не е в отличната хигиена. Окото ми е грабнато от нестандартното. Почти като в сюжет на „Трансформърс“ автомобилната гума се е превърнала в умивалник. Маркучът на бензинджията пък също е сменил предназначението си. От него вече капе вода. На кое бихте се зарадвали повече – на бляскав порцелан с иноксова батерия, или на това? Гумата ви харесва повече, нали?

2. Мивка на скорост

Зъбчатите колела са изкормени, маслото е източено. Вътрешността на доскоро предавателната кутия сега се е превърнала в отходен канал. В края пък е поставена една стъклена полусфера, в която да мием ръцете си. Гениално! Всъщност, ако погледнем от друг ъгъл на нещата, разбираме откъде идва това гъделичкащо чувство на задоволство от гледането на тази мивкоподобна конструкция. Тя е странна. Окото се чуди това метална скулптура ли е, или е скоростната кутия от автоматика на Гошо, която се повреди. Идеята, че един машинен елемент може да служи за нещо друго, е в основата на нещата.

3. Легло ли бе да го опишеш

Случайно да се чудите какво да правите със старата си кола? Не я давайте на вторични суровини, направете си легло. Сами виждате колко любопитно е в едно помещение да пребивават различни стилове. На онзи кадър с леглото-пикап се усеща една симбиоза между американска кръчма и уютен дом. Немислимо, но красиво. Ако пък сте почитатели на по-изчистените форми, обърнете внимание на следващата снимка. Стара луксозна кола, нарязана на четири и превърната в кът за автомобилни сънища. Искаш ли да се повозим, скъпа?

4. Не е вярно, че инженерите нямат въображение

Затова говорят следващите кадри. Кой да се сети – билярдна маса от стара кола? Диван, изграден от задната част на автомобил? Където беше багажникът на тази стара кола, сега има седалки. Общо взето са изрязали вратичката, полирали са с шкурка и са завъртели задните седалки. Е, не е станало точно така, но не е ли очарователно?

5. В офиса на Икарус

След като пенсионираха вечния автобус Икарус от служба в градския транспорт, група ентусиасти решили да го увековечат. Не, не са му издигнали паметник. Съвсем не. Те го нарязали, а част от чарковете прибрали в домовете си, за да създадат този маниашки кът за ценители на соца. Това е то – половин предница, чистачка, огледало за задно виждане и светещи фарове. А в кабината на шофьора сега има ново работно място с два компютъра, нощна лампа и органайзер с моливи. Дали министър Московски не би искал такъв кабинет?

Вижте интериорните решения в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари