IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3D тапети превземат интериора

23 май 2016 05 00

Започват да пълзят и по пода – кошмар

Снимка: Crative Ideas

Снимка: Crative Ideas

Откакто дизайнерите решиха да приложат технологията на печат за билбордове в интериора, той започна да става все по-разнообразен. Първоначално такъв тип смели решения започнаха да се появяват предимно в санитарните помещения, като триизмерни фотографии на акули стряскаха от пода. Но вече е различно.

Фототапетите обсебват всяка стая, пълзят по всички повърхности в дома – стените, тавана, пода, кухненския плот... Това е прекалено. Какво стана с добрия стар килим, с хартиените тапети и гипсовите тавани – нима едно принтирано парче гума ще ги замести?

Кой знае, може би вече под думата кич няма да се подразбира рококото, което звездите по света така обичат. Онази златиста претруфеност явно ще остане в историята, а на нейно място ще се появят 3D изображения на миди, рапани и космически обекти. Разходете се из новите тенденции, напомнящи сюжета на „Алиса в Страната на чудесата“ (пародията).

1. Истински кошмар

Само за справка – това, което виждате, не е плод на виртуална реконструкция. Това е една аристократична спалня с мебели в рококо и база от модернистичен интериор. Стените са разчупени чрез гипсови орнаменти, таванът също. В центъра виси прекрасен кристален полилей. Но естетиката се взривява като Хирошима, щом свалим очи към подотапета, илюстриращ кадър от някоя джунгла. Течаща вода, храсталаци и няколко дребни рибки.

2. Спалнята, удавена под вода

Покоите са с площ около 15 кв./м, стените са разчупени, а единствените мебели са едно легло персон и половина, бюро и стол. Нещо като съвременен стил. Проблемът обаче се крие другаде – всички стени са облицовани от горе до долу в триизмерен фототапет с рибки, водорасли и корали. Таванът също е задушен в морскосиньо, а върху мястото, където би се паднала главата на спящия човек, е застинал един пасаж риби. Дизайн ли бе да го опишеш?

3. Да изпуснеш дистанционното в реката

Това е една всекидневна, чийто под всъщност представлява каскада от водопади. Върху този прекрасен зелено-кафяв фон се настанява дизайнерска мебел в бяла кожа и метална масичка за кафе. Бедствие! Дали да не върнем персийския килим?

Следващият кадър е на всекидневна, чиято настилка представя морските вълни. Тук за пръв път откриваме някаква естетика. Синият цвят добре се връзва с пепеливото оранжево на меката мебел.

4. Космическо недоразумение

За радост на Нейно величество Естетиката, това е компютърна визуализация на трапезария. Веднага се забелязва най-основната грешка – наличието на безброй цветове, които нямат нищо общо помежду си. Разстройството в хармонията идва от многообразната палитра, представена от кадъра на необятния космос. Всичко, поставено на неин фон, би изглеждало зле. Какво да говорим за тази иначе нелоша маса от масивно дърво. Просто не ѝ е мястото там.

Вижте триизмерните тапети в нашата галерия тук

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари