IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ултрамодерен дизайн: Последният писък в баните

24 май 2016 10 45

Много бяло и черно, технически камък, стъкло и метал

Снимка: architecturendesign.net

Снимка: architecturendesign.net

Последното поколение мебели за баня са с форми, съградени с въображение и изразено чувство за мярка и естетика. Те изглеждат някак извънземни.

Толкова са изчистени от обичайните си текстури, че у тях категорично се вижда новото на пазара. Геометрията им е спокойна, плавна – гледаща към безкрая.

Нека видим топ 3 на едно от водещите издания в интериора, architecturendesign.net.

1. Романтика в бяло от Австралия

Първият пример за новост е умивалникът на дизайнерите от ОмВиво, в който е видима леката интерпретация на класиката, но представена по зашеметяващ окото начин. Всичко е в бяло и инокс. Основата на мивката е от технически камък, чиито крачета са изпипани с леки недразнещи окото орнаменти. Самото тяло на умивалника е комбинация от синтетичен камък и кристално стъкло. Неговата долна част е изкусно гравирана с рози, а тяхната сянка така пленително завършва цялостната композиция.

2. Филип Уатс, представител на Великобритания

Неговата мивка за 1916 долара е интересна комбинация. Обикновено санитарните изделия от този тип са разделени на две части – умивалник и ботуш (основа). В неговата работа сегментите са комбинирани така, сякаш тялото, в което извършваме хигиенните си навици, трябва да прилича на бяла фуния. Май писоарите вдясно са се получили по-добре...

3. Дизайн на голяма нидерландска компания за електроника

От държавата, която е най-добре запозната с водата и нейните същности, са предприели революционна стъпка в интериорния дизайн. Техният проект представлява изчистен многофункционален плот за кухня. Това е единственият продукт, различаващ се в класацията от гледище на предназначението си. Мивката е мечтата на всяка домакиня. Първо измиваш зеленчуците в конусовидния умивалник, след това ги избутваш настрана, правиш каквото правиш, а излишното пускаш обратно в дупката, където мелачката ги смила и отвежда в канала. Гениално!

Останалата гама от иновативни решения включва мебелировка с поглед към екологията. Все повече дизайнери на бани започват да обръщат внимание на разхищението на природни ресурси и по-конкретно изхабяването на водните ресурси. При тях няма да видите мивки или шкафове от дърво. Всичко е от керамика, метал, стъкло и технически камък. А разработките целят водата от измитите ръце да се използва отново. За тази цел умивалниците са свързани с казанчето на тоалетната, за да може онова количество вода, което иначе ще отиде по дяволите, да остане.

Още снимки на невероятните санитарни мебели можете да видите в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари