IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукс за $10 млн.: Имението на Джако във Вегас

2 юли 2016 12 00

Вижте къде живя Кралят на попа, имотът се продава

Снимка: Sotheby's International Realty

Снимка: Sotheby's International Realty

Когато Майкъл още бил в активните си години, той трупал милиони долари от концерти. Те му позволили да си купи приказно имение в града на греха Лас Вегас.

Общата площ на имота е 6,9 декара. Луксозната сграда като от приказките е разделена на няколко корпуса, различаващи се по предназначение и екстериор. Цялото имение се разгръща на повече от 1500 кв. м. В него има 7 спални, 10 бани, всекидневен салон, кухня, театър, летен и зимен мокър бар, козметичен салон, личен кабинет и романтична градина.

Имението е строено през 1950 г. в Мексико, откъдето е пренесено тухла по тухла до Лас Вегас. Какво ли толкова е впечатлило Краля на попа?

Очарователното жилище е строено в испано-средиземноморски стил, като фасадата е идеално допълнена с хексагонален фонтан пред главния вход. Имението в по-голямата си част е едноетажна постройка като най-високата му част е върха на кулата, намираща се до театъра. Неговата сцена е зловещо аранжирана с постоянен декор от статуи и рисувани тавани. Залата предлага места за повече от 70 души.

Всекидневната, в която Майкъл Джаксън е прекарвал времето си, е съграждана по законите на симетрията. Две тройки от прозорци, разнообразени с пердета, обграждат прекрасната камина. Над нейната полица стои снимка от хубавите години на Джако, преди да обезобрази лицето си. Интериорът напомня вампирска бърлога, усеща се нещо зловещо. Едно от многото пиана в имението се намира именно тук, още едно има в предверието, трето в театъра.

Таваните в повечето помещения са сходни – дървени греди, дъски – някои измазани, други оставени голи да пръскат от природния си чар.

Точно такова усещане за недовършеност витае в кухнята, където средиземноморското е взело предел. Нищо в нея не е за любители, оборудването е напълно професионално. Освен мебелировката по стената, кулинарният кът си има и островче с долепен до него барплот. В имението на Джако няма официална трапезария, и двете са за ежедневно ползване.

За сметка на това официалните гости на Майкъл Джаксън са имали възможността да се насладят на формалните условия в мокрите му барове. Те са два – единият е разположен непосредствено до лятната градина, а другият е предвиден за по-студените зимни вечери.

Личната спалня на Майкъл блести от кичозни мебели и интериорни решения. Подовата настилка е от шахматно разположени парчета телешка кожа, а стените са облицовани в дървена ламперия. Съвсем близо до леглото на Джако, което е повече от кралско, се намира и козметичният кът, където прочутия поп изпълнител е избягвал несъвършенствата.

Личната баня на поп иконата прилича на райско спа, в което основни материали са камъкът и дървото. Оформлението на мебелите обърква сетивата. Сякаш сте навън, някъде в градината, а всъщност сте под покрива.

Личният кабинет на Майкъл Джаксън е бил поле за сериозни заседания. Освен върху масивното бюро, работата се е вършела и на огромна маса, събираща 12 души.

Имотът е пуснат за продажба от близките на Майкъл в края на юни 2016 г. за 10 милиона долара.

Райското кътче на Джако можете да разгледате тук

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари