IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото имение на Адел: Разкош за 10 милиона

31 юли 2016 08 00

Певицата е съседка на Камерън Диаз

Снимка: variety.com

Снимка: variety.com

Продуцентът и носител на 13 награди „Еми“, Дон Мишер, продаде дългогодишното си жилище, разположено в дискретните планини на Бевърли Хилс. Имението бе закупено преди седмици от спечелилата 10 награди „Грами“ поп изпълнителка – експресивната Адел. Британското музикално бижу е платило 9,5 милиона долара за новия имот.

Дон Мишер купува резиденцията в холандски колониален стил през 1991 г. за скромните 2 милиона долара. Но във времето цената пораснала значително. Около първото ѝ обявление за продажба през есента на 2015 г. цената за имението се въртяла около 10,75 милиона долара. Изглежда Адел е успяла да хване намалението. Новите ѝ съседи са Пенелопе Круз и Камерън Диаз.

А прекрасното ѝ имение е разгърнато на два етажа с общо 613 кв. м жилищна площ. В тях са поместени 4 спални, 6 бани, две официални всекидневни (и двете с камини), трапезария, мултифункционален кабинет с вградени бюра, а по-нагоре интересни тавански помещения. Имението разполага още с кухня, вълнуваща семейна библиотека, няколко тераси. Отвън между две дървета е скована къщичка, а в близост има басейн.

Имението, чиито екстериор е обагрен в охра, бяло и сиво-синьо, е поскрито с няколко големи дървета. За сигурността се грижат живи плетове, каменни зидове и една хубава бяла порта. Именно пътят след нея води до изкушаващата веранда при централния вход.

Влизайки през него, ще бъдете изправени пред антрето на кръстопътя – навсякъде посоки за различни интериорни дестинации. Напред са кухнята, трапезарията, вдясно всекидневна, в ляво изненади. А нагоре по бялата стълба ще стигнете до семейната библиотека, но за нея по-натам. Нека първо се вгледаме в нотите.

Първата всекидневна е предназначена за музика. В нея откриваме съвършен черен роял, поставен над масивно дюшеме от орех. Околните стени са изцяло бели, с което се постига акцентиране върху средата на помещението, където около масичката за кафе заседават 2 тревистозелени дивана.

Малко по-нататък и влизаме в съседната всекидневна, предвидена за още повече социални дейности. Телевизорът тук не е фикс идея. Медийният уред е забутан на възможно най-неудобното място, така че възможността за групови гледания е напълно изключена.

Новата кухня на Адел е с П-образна мебелировка с островче в средата, върху което са монтирани котлони с мощен абсорбатор и умивалник в ъгъла. Настилката отново е от масивен орех. Върху него по интересен начин контрастират всички кулинарни мебели в бяло, а мраморните плотове допринасят за цялостната еклектика на това граничещо с индустриалното модернистично помещение. Кухнята разполага още с барплот, семейна трапеза и кът за почивка.

Официалната трапезария е в непосредствена близост до кухнята. Дели ги една плъзгаща се врата. Атмосферата вътре е приветлива и по детски забавна. Усещането за последното се основава на две големи платна с приказни илюстрации. Без тях мястото за кулинарни наслади би било просто едно модерно помещение със скъпи мебели. Тук, както и на много места из имението на Адел, срещаме прокрадващи се елементи на винтидж.

В една тайна ниша до трапезарията се намира винарският хладилник, който съхранява шампанизираното вино за специални случаи, но и виното за случайното наздраве. Малката, съградена по подобие на кухня мебел, е изработена от масивен орех, като обликът ? изглежда напълно завършен с две малки лампи в златисто и умивалник в същия цвят. Но много бутилки липсват?

Отправяме се към втория етаж, където първата ни спирка е в работния кабинет на Адел. Неговата презумпция е останала като наследство от бившия собственик, продуцентът Дон Мишер. Съдейки по други имоти на Адел, които сме ви показвали в Tialoto, тя не си пада по такъв тип организация на работното място. Адел обича представителни кабинети, а не стаи за чиновнически труд.

Най-приказното място в цялото имение е библиотеката. Сякаш е извадена от някой анимационен филм или приключенски сюжет. Схлупена под покрива, тамън под дървените греди, библиотеката пленява с чар и вълнуващи контрасти спрямо основният бял цвят.

Личната спалня на звездата Адел е в синьо-бяла гама, присъща за основния орехов под в имението. В покоите си поп изпълнителката разчита повече на уюта, постигнат с модернистични мебели. Самата спалня не впечатлява с нищо кой знае какво, интересното е в банята на Адел.

Санитарното помещение напомня спа, липсва само една сауна. В основната си част банята разполага с вана под прозореца и сравнително голяма, ако ли не огромна, душ кабина. Между двете е поставено кресло за почивка и маска с краставици.

Време е да се отдадем на слънчевите лъчи около басейна, който впрочем не е кой знае колко голям. Хлорираното езерце е мислено само за разхлаждане, плуването тук би било твърде абсурдно.

Близо до големия смърч, върху който е построена къщичка, има уютна беседка и маса за 8 души. 10-те милиона, които Адел е похарчила, са си стрували.

Още снимки от новото имение на Адел вижте в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари