IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На луксозен къмпинг на... Антарктида!

24 август 2016 13 00

За 8 дни ще платите 72 000 долара на човек

Снимки: white-desert.com

Снимки: white-desert.com

Това е една страхотна новина за тези, които мечтаят да видят пингвините на Южния полюс. Върху купищата ледове и снегове вече има луксозен къмпинг, който да подслони изследователите на замръзналия континент. По-скъпичко е обаче от Дубай, не е за всеки.

Къмпинг „Бялата пустиня” всъщност съществува вече близо десетилетие, но наскоро той бе обновен и от стара почивна база бе превърнат в луксозен къмпинг за любители на екстремните преживявания. 
Реновирането включвало издигането на нови шест бунгала от фибростъкло. Те са изцяло оборудвани с удобства – широки спални помещения, тематични трапезарии, кухненски боксове, бани с душ кабини, а някои бунгала са предназначени изцяло за сбирки и социални дейности.

Строежът бил цяло приключение. Всички материали били превозвани до Южния полюс с товарен руски самолет Ил-76, като пренасянето на всеки килограм струвало по 17 долара. Направени са няколко курса, всичките по 20 тона, за да се извозят и старите материали. Така се съхранява чистотата на девствения континент.

Пътешествието до ледения континент се извършва само през ноември и декември, като полетът трае около 5-6 часа. След кацането на официално регистрираното „Незнайно международно летище”, чиято писта е изцяло от лед, приключението започва. 

Тези, които биха могли да си платят по 72 000 долара за няколко дни, ще видят императорските пингвини, ледените арктически пещери и чудото на замръзналата пустиня.

Вижте нестандартният къмпинг в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари