IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разпродават легендарна къща от филма „Кръстникът“

10 септември 2016 12 00

Там е спал Дж. Ф. Кенеди, снимала се е и класиката „Бодигард“

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube

Преди дни стана обществено достояние, че собствениците на легендарната къща „Бевърли“, терен за журналистика, кино и политика, ще бъде разпродадена. Идеята на собствениците е всеки желаещ да инвестира „символичната сума“ от 125 000 долара, за да може да бъде избегнат заем от банката. По този начин част от имота ще бъде заложена срещу 40 милиона долара.

Инвеститорите на къща „Бевърли“, която се намира в Бевърли Хилс, ще получат минимум 5% възвръщаемост (6 250 долара) и максимум 20% (25 000 долара). Допускат се до 320 инвеститори, като офертата е актуална до края на юли 2017.

Но по-важното – историята на имението е прелюбопитна. Хрониката е обвързана с много личности, бизнеси и интереси. Това е основната причина цената на имота да е толкова висока.

Първият собственик на това чудно здание е вестникарският магнат Уилям Хърст. Неговото издателско дело според историци е указало голямо влияние върху развитието на американската журналистика. Вестникът на Хърст, „The New York Journal“, влиза в битка с изданията на известния Джоузеф Пулицър – създателят на жълтата журналистика. Двамата били откровени врагове в печата, борели се за тиражи, читатели. Във времето Уилям създал още вестници, разширил кръгозора си, започвайки да печата и списания.

Хърст има един-единствен брак с Милисент Уилсън, която през годините успяла да му роди 6 прекрасни деца. Но встрани от брака Уилям имал тайна връзка с актрисата Мариан Дейвис, която била негова любовница. Тя също е живяла в този дом за определен период от време.

Но годините си казали своето. През 1951 г. вестникарският магнат умира и оставя къщата като наследство на децата си. През годините тя е служила за много неща – снимачна площадка, кандидат-президентски щаб, поле за фирмени празненства, сватби на известни личности. Функционирала е и като резиденция под наем.

Със своите 4 645 декара зелени площи, имението „Бевърли“ е очаровало всеки свой гост. Триетажната сграда разполага с повече от 20 спални, общо 40 санитарни възли (бани и тоалетни), библиотека като от Хари Потър, нощен бар, два кино салона, билярдна зала, бар за кафе и шах, салон за пиано концерти, десетки всекидневни, чудовищен басейн в двора и какво ли още не. По време на празници, градината може да побере над 100 души.

В средата на септември 1953 г. американският президент (още не встъпил в длъжност) Дж. Ф. Кенеди сключва брак с фоторепортерката от „The Washington Times-Herald“ Жаклин Лий Бувие. Техният меден месец минава именно в „Бевърли“. Легендарният имот може да се похвали с повече от луксозните хотели, подслонявали големи имена от политиката.

По-късно, през 1961 г., Джон Кенеди се завръща в „Бевърли“, но този път не за да подслони страстите си. Кенеди използвал имението за щаб, ръководещ кандидат-президентската му кампания, която по-късно го прави 35-ия президент на Съединените щати.

След десетина години, около 1972 г., имението отново се появява в кадрите на телевизионни канали, но този път под формата на сцена за първа част от непостижимия по рейтинг филм „Кръстникът“. То е представено като собственост на кинопродуцента г-н Уолц, от когото Дон Корлеоне моли малка услуга – да вкара неговото момче в новия си филм. След като обаче Уолц отказва на Кръстника, една сутрин се събужда в прегръдките на кървяща глава, отрязана от тялото на любимия му кон.

Последната значима случка в легендарния имот са снимките на филма „Бодигард“, в който Уитни Хюстън изигра ролята на суперзвездата Рейчъл Марун.

„Бевърли“ безспорно е една малка частица от историята на САЩ. Една постройка, дала покрив на няколко големи вестника, множество интриги от сексуален и политически характер, но и на два велики филма, единият от които остави отпечатък върху разбиранията за морал на много поколения.

Разгледайте легендарното имение в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари