IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Писък от Италия: Тенденциите в кухня 2017

15 октомври 2016 10 45

Функционалност и простор са водещите елементи

Снимка: Leonardo case & stili

Снимка: Leonardo case & stili

Последният писък в обзавеждането на кулинарния кът съблюдава интериорният дизайн да бъде концентриран върху реалните нужди на ползвателя. Лайтмотивът за 2017 г. е функционалност, пише италианския интериорен авторитет „Leonardo case & stili“.

Според изданието, през предстоящата година ни очаква поле за готвене с големи работни повърхности, централизирани острови, а чекмеджетата ще бъдат заместени с дълбоки контейнери, даващи възможност за по-лесно подреждане на съдовете.

Кухня „Ego di Abimis“

„Абимис“ е реализирана благодарение на изчистения ракурс на съвременните технологии и отличния поглед на интериорните дизайнери, разработващи мебели за професионалното ресторантьорство. Виждате, това е една кухня от неръждаема стомана в нещо средно между индустриален и винтидж стил. Всеки нейн детайл е съобразен със заобикалящата среда.

Съвършенството се наблюдава във всеки ъгъл: от дебелината на вратичките до организацията на мебелировката. Веднага се забелязват отличителните за 2017 г. белези – студени цветове и широки пространства.

Кухнята е все по-присъща за ежедневния живот. Тя е отворена към него. Дизайнерите и архитектите, алхимиците на пространството, знаят това най-добре. Строителите на кулинарията се ориентират към постигането на най-добрия синтез между функционалност и естетика, която да е в синхрон с нарастващото търсене на високи технологии и увеличаващата се нужда от постигане на домашен уют и истинско общуване. По този начин се обяснява и триумфът в интериорния дизайн.

Решението за кухненски остров, който да обединява работна повърхност и мястото за хранене, ще бъде водещо задълго.

Предстои едно голямо вграждане на електроуреди. Грубият им фасон няма да загрозява кухненската естетика, която се крепи на освободения от детайли простор. Дори дръжките изчезват, заменени са с улеи и жлебове, акцентиращи върху формалната чистота на новите проекти.

Обзавеждане на кухня 2017: Материалите

Изборът на материали е спорен поради огромното разнообразие, предлагащо се на пазара. Очакванията се въртят около тъмните дървесни видове и високотехнологичните материали като стоманата, но и не само. Между новите материали е покритието фюжън (fusion), което имитира метална текстура. Модата в интериорния дизайн клони и към влагането на биомазилка, която е екологична и гарантираща хигиеничност и чистота.

Кои са стиловете за следващата година?

Кухни 2017 г. нямат категоричен стил. Водещ е съвременният облик на готварския кът, но той със сигурност ще бъде примесен с индустриален стил, винтидж, класически интерпретации и малко от „Направи си сам“. Провинциалният стил изглежда ще остане по-встрани.

Разгледайте новите кухненски тенденции в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

белла ( преди 7 години )
широки пространства и студени цветове не пасват на повечето български кухни за съжаление, а индустриалния вид лично на мен не ми допада имам чувството че съм в кухнята на някой ресторант и това хич не ме кефи
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар