IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имението на мечтите: С аквапарк, боулинг...

22 октомври 2016 10 45

Уникален тексаски имот се продава за 32 милиона долара

Снимка: Curbed.com

Снимка: Curbed.com

Наскоро тексаски мултимилионер пусна за продан своето имение-мечта. Малкият дворец направо е излязъл от перото на някой съвременен Андерсен. Модерният замък е разгърнат върху огромен парцел, като сградата му се разклонява на две самостоятелни крила, свързани с топла връзка.

Замъкът е издигнат на три етажа, като има и един подземен. В тях са поместени 8 спални, 18 бани, разкошно фоайе, няколко всекидневни, кухня, ултралуксозна трапезария, музикална зала, личен кабинет, мащабна гардеробна, изба в подземието.

За забавлението на собствениците са предвидени множество атракциони, сред които зала за покер и билярд с мокър бар, боулинг алея, личен аквапарк, батути, тенискорт, закрита зала за баскетбол и малък фитнес салон. Гаражът на това огромно чудо може спокойно да побере 10 автомобила.

Цената на този колосален имот възлиза на 32 347 000 долара.

Какво ли е да живееш в този лабиринт от класически и модернистичен интериор? Коментар от собствениците надали ще получим, защото те не желаят да разкриват имената си. Остава само да си представим ежедневието им...

Господарят се събужда към 8 сутринта, напуска леглото с балдахин и измива очи в грамадната си баня. Сетне слиза по витата стълба към луксозната си кухня, в която икономът вече е сварил чашка кафе. Тексаският мултимилионер моли прислугата да отнесе кафето в кабинета му, където сред мебели от махагон и стари книги чака работа за трима.

След час-два децата вече са напуснали леглата си с летящ старт. Майка им ги гони със закуската, а те се правят на разсеяни, тичайки към петте водни пързалки на огромния басейн с изкуствена река. Госпожата вдига ръце, поверява децата си на гледачката и тръгва към гардеробната, за да се подготви за среща с приятелки.

Към 12 часа пристигат няколко луксозни коли, които спират пред парадния вход. От тях слизат две красиви дами. Те биват поканени в градината, където госпожата вече ги чака.

Мадам пие портокалов сок от висока кристална чаша и се радва на децата си, които се пързалят и пръскат с вода...

Кой знае, може би това наистина се е случвало?

Междувременно, докато бистрим историята на тексаското имение, можем да разгледаме неговия интериор.

Единствената дума, която може да разкаже за вътрешността на съвременния замък, е класа. Стаите, които се разграничават от модерните забавления, са обагрени с четката на класическите стилове. В тях са вложени сложни мебели от масивно дърво, ламперии и вълнуващи окачени тавани с много орнаменти. Дворецът съблюдава вечната интериорна комбинация от камък и дърво.

Този дом е строен за истински аристократи, които видимо имат отношение към изчистените форми на изкуството. Е, има и малко кич – фоайето, трапезарията и още някои помещения са откровено претруфени, но това е минусът на класическите стилове. Да му мисли, който чисти.

Разгледайте имението на мечтите в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари