IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-скромната къща във Великобритания

27 октомври 2016 13 00

Екодомът струва едва 27 хиляди британски паунда

Снимка: dailymail.co.uk

Снимка: dailymail.co.uk

Британска двойка си построи най-евтината къща вдигана в последно време във Великобритания. Екодомът на Саймън и Джазмин Дейл струва едва 27 хиляди британски паунда, а иначе има цели три спални.

Четиристайната семейна къща в селските хълмове на Уелс, е изградена изцяло от Саймън от рециклирани предмети и строителни материали.

Съпрузите се впускат в амбициозното начинание да създадат мечтан дом, в който да живеят с двете си деца, преди около пет години – през 2012-та.

Двамата започват своя проект с начален бюджет от оскъдните 500 паунда в банката, като постепенно събират още и още.

Подпорните стени на дома са направени не от бетон, а от подредени чували, пълни с пясък, глина и малки камъчета.

За структурата са използвани стълбове от дървета, отгледани, отсечени и нарязани от самия Саймън, от които той е направил греди и е запълнил със слама.

Покривът на къщата е от водоустойчива мембрана, трева и овча вълна за изолация, което прави дома като излязъл от книгата „Хобит“.

Къщата е разположена на южен парцел от седем декара земеделски земи. В своята ферма семейството отглежда зеленчуци, от продажбата на които се изхранва.

Вижте снимки на къщата в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари