IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриален стил за милиони

29 ноември 2016 10 00

Най-доброто от интериорния дизайн до този момент

Снимка: home-designing.com

Снимка: home-designing.com

Къщата, която ще ви покажем днес, е мечтата на всеки инженер. Тя е изпълнена с технологии и автоматизирани механизми. След повече от пет години планиране, архитект Харолд Еплер започнал изграждането на огромното здание. Единствените изисквания на милионера, който я поръчал, били покривът да бъде равен като тепсия, а гаражът да бъде достатъчно голям за колекцията му от автомобили.

Огромната къща напомня с грубите си форми увеличен машинен елемент, а екстериорните материали я категоризират като модернистично бижу на индустриалния стил. Мечтата на Ястребовски от „Опасен чар“ за архитектура от стъкло, алуминий и бетон е тук.

Външността на къщата разчита на тематичен контраст между горната и долната структура. Вторият етаж, облицован в бели пластини, сякаш лети над първия. А всичката тази зеленина, която е засадена в градината, съвсем ни пренася в друг свят – на естетика и хармония.

Интериорът е строго индустриален, дори граничи с минималистичния, защото всички форми са изчистени и семпли. Основни материали тук са стоманата, техническият камък и тук-там дървеният фурнир. А контрастите разчитат основно на противопоставянето на символистичните цветове – черно, бяло и червено. Единственият намек за романтика откриваме в камината и избата.

Мистериозният собственик на огромната къща показва любовта си към моторните превозни средства и машините като цяло. Освен, че откриваме една сериозна двуколесна машина в хола му, почти навсякъде има макети на самолети и кораби.

Пространството не страда от гледна точка на високите технологии. Напротив, къщата разполага със собствен сървър в мазето, който поддържа охранителната система, видеодомофона и всички останали ексцентрични джаджи. Любопитно е как на всеки ъгъл чакат дизайнерски ключове за осветлението, които са комбинирани с терморегулатор за климатичната инсталация. В по-големите стаи има тъчскрийн монитори, които управляват домашната медия.

Кухнята се оказва семпла, точно като за инженер. Има няколко бар столове, мивка, микровълнова и хладилник. Те, разбира се, са пипнати с повече любов към детайла. За наша изненада хладилният шкаф не е пълен със здравословни марули, а с алкохол.

Емблематична за цялата къща стая е избата, която е съградена с хиляди единични тухли, които оформят арки и ниши за ценните бутилирани напитки от гроздов сок. Това е може би единственото място, в което можем да се насладим на мебели от масивно дърво и една малко по-различна от индустриалната обстановка среда.

Какво да кажем за тази чудесна баня. В очакване да видим порцелана, оставаме изненадани от откриването на санитарни мебели от неевтиният материал технически камък. Две огромни бели тела са, оказва се, гардеробите на любезния домакин. С врати без дръжки, достъпът до облеклото му става с натискането на бутон.

Разгледайте къщата за милиони в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари