IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Футуристичен лукс в експреса Москва-Берлин

29 ноември 2016 13 20

830 пасажери прекосяват Европа с руска класа

Снимка: livejournal.com

Снимка: livejournal.com

На 17 декември по линията Москва – Берлин тръгва най-модерният спален вагон в Руската федерация, съобщи livejournal.com. Футуристичният дизайн на композицията е дело на испанската компания Patentes Talgo S.L., която успешно е изработила влак от бъдещето.

Експресът Москва-Берлин може да развие скорост до 250 км/ч. С тази скорост ще се движат 20 вагона марка „Стриж“, превозващи 830 пасажери. Сред тях са 5 ВИП спални вагона с двуместни купета, оборудвани с душове и спални.

Из другите ЖП вагони откриваме 4 от първа класа, всеки с по 23 места. Първа класа предлага безжичен и локален интернет, климатизация и луксозни тоалетни. Втора класа от друга страна също предлага 5 спални вагона. Всеки разполага с 4 четириместни купета и едно двуместно. Останалите 7 купета са за седящи пътници. Съществува възможност за вагон-ресторант.

Модернистичният влак предлага на своите пътници съвременен лукс и широк набор от функции и удобства. Корпусът на превозното средство е изграден от здрави метални сплави, покриващи топлоизолацията на вагоните. За комфортните температури се грижат хайтек климатици, светлината пък се разпръсква от последен писък светодиодни и луминесцентни лампи.

Огромен процент от интериорните елементи са пластмасовите кори в цвят сиво. Подовата настилка е от гумиран балатум, улесняващ поддръжката и почистването на влака.

Ще забележите, че спалните вагони са обзаведени с функционални мебели, които могат да се трансформират от седалки в легла. Във всички ВИП вагони са инсталирани телевизори. Има също бутони за директна връзка с машиниста. А за сигурността на дамските бижута скъпите спални купета са оборудвани с каси.

Взети са под внимание всички опасности. Във вагоните са инсталирани следните системи: аварийно осветление, противопожарна система, пожарогасители и евакуационни изходи.

Свързването на вагоните, дало хиляди жертви в миналото, е реализирано по съвременни и безопасни методи. Композицията се тегли от локомотив ЕР20, разработен от Трансмашхолдинг и произведен в Новочеркаски завод за електрически локомотиви.

Всеки милиметър от новия руски влак вижте в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари