IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отворени врати: Зловеща къща за 1,45 милиона долара

9 декември 2016 10 00

Вижте новия дом на ексцентричния поп музикант Руфъс Уейнрайт

Снимка: variety.com

Снимка: variety.com

Музикантът Руфъс Уейнрайт има седем албума в кариерата си, но се изстреля към върха и с филмовата си музика. Той стои зад озвучаването на десетки кино продукции, сред които е първият филм за „Шрек“, спечелил първия в историята „Оскар“ за анимация.

В личен план Руфъс има щастлив брак със специалиста по изобразително изкуство Йорн Вайсброд.

Наскоро се оказа, че екстравагантният поп изпълнител е в настроение да размаха мултимилионерската си дебитна карта, купувайки си зловеща къща в Ню Йорк. Призрачната постройка струва 1,45 милиона долара и е сложна комбинация от испански, френски, средиземноморски и британски архитектурни стилове.

Къщата сякаш е излязла от някое крими. Тя пленява с гробовна студенина и хаотична геометрия. В нея има както приказност, така и някакъв скрит в напуканата мазилка уплах.

Екстериорът е лишен от пропорции. До входната врата се стига по дълга стълба, разтегната почти колкото широчината на дома. Образът ѝ пък е построен върху нетипичен контраст между бялото, синьо-зеленото и керемиденочервения тон. За капак на всичко постройката е сгушена сред тонове растителност.

Новият двуетажен дом на Руфъс Уейнрайт се простира на скромните 300 кв. м, в които са разположени 3 спални, 3 бани, уютна всекидневна, 2 трапезарии – официална и ежедневна, функционална кухня и личен кабинет. Отвън сред шубраците пък се крие малка дървена масичка с четири стола, в близост до която шумоли река.

Този дом е отличен пример за това как една богата звезда може да пести от разкош. Къщата в Ню Йорк е сбъдната и същевременно спретната мечта. Сами ще се убедите, че в нея няма празни пространства. Всяко кътче има своя собствена функция.

Интериорът е като модернистичен декор за съвременна магьосническа сага. В него веднага се забелязват испански, френски и британски стилове както следва – мазилка и разположение, мебелировка и чувство за естетика, скосени тавани и усещане за уют.

Еклектиката на този дом продължава с по-съвременен ракурс в официалната трапезария и малко по-зловеща кулинария в кухнята. Характерни за този дом са мрачните студени тонове на синята и кафявата гама, контрастиращи на жълтите цветове и пъстрите отблясъци от масивното дърво по пода и мебелите.

Вижте къщата на Руфъс в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари