IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФБР отнема бившето имение на Скалата

17 декември 2016 09 00

Настоящият му собственик укривал 37 млн. долара данъци

Снимка: pursuitist.com

Снимка: pursuitist.com

Името на американския актьор и кечист Дуейн Джонсън бе заплетено в данъчна сага между федералните служби на САЩ и американски милионер – собственик на аптеки, който не плащал задължителните държавни налози.

Бизнесменът Сергей Франкойс ще се раздели с имението мечта, ако не изплати 37 млн. долара на държавата, пише Curbed.com.

Въпросният имот до 2015 година беше собственост на Скалата. Актьорът го купи през 2012-та за скромните 3,5 млн. долара. Три години по-късно чудното имение във френски стил бе продадено за 40 млн. долара на аптекаря Франкойс, сега заплашен от ФБР да загуби прекрасния дом.

Това са 6 спални, 7 бани, няколко всекидневни, 2 трапезарии, уютна кухня, личен кабинет, минибар, огромен киносалон, фитнес, спа център с джакузи и външен плувен басейн. Къщата с френска архитектура е разположена в частен 100-декаров парцел в Южна Флорида, богат на тропическа растителност.

Когато Дуейн взима имението вътре нямало нищо. Скалата си купил дом с площ от 1 207 кв. м, ала с голи стени на шпакловка и замазка. Във времето кечистът инвестирал милиони в интериора.

Използвани били възможно най-скъпите материали: кожа за диваните, масивна дървесина в цвят череша за мебелите, скъпоценен камък оникс за камината, гранит в кухнята, дъб за бар столовете.

Спа центърът на Скалата е облицован с метаморфни скали – мрамор в цветове бежово и червено. Разкрасителният кът се отличава с класическо разположение и интимен уют.

Дуейн Джонсън е пръснал цяло състояние и за интериора в личния си кабинет. В него откриваме антично бюро от махагон, поставено в композиция с черешова ламперия и ретро осветително тяло. Но по-скъп дори от него е киносалонът, в който 13 кожени кресла чакат да подслонят гладните за филмово изкуство гости.

Цялото имение на Дуейн-Скалата в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари