IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вижте: Новият луксозен палат на Иванка във Вашингтон

6 януари 2017 10 00

Дъщерята на Тръмп и съпругът ѝ Джаред платиха 5,5 млн. долара за него

Снимка: variety.com

Снимка: variety.com

35-годишната Иванка Тръмп, както и баща ѝ – Доналд Тръмп, са известни с афинитета си към луксозни имения и кичозни сгради. През 2009 г. Иванка се жени за бизнесмена и медиен магнат Джаред Кушнер, син на мултимилиардера Чарлз Кушнер, лидер на еврейската общност в Ню Йорк. Иванка и Джаред имат общо три деца, а от няколко дни и нов палат.

Извън духа на семейната традиция, двамата са решили да инвестират в имот, който е по-скоро семпъл и аристократичен.

Новият дом на двамата съпрузи и трите им деца се намира в т. нар. Ислямски център на Вашингтон, разположен на няколко пресечки от Белия дом. Палатът се намира и в непосредствена близост до резиденцията на президента Барак Обама, която той е наел за следващите няколко години.

Придобивката на семейство Тръмп-Кушнер струва 5,5 милиона долара. Двамата купуват къщата от вече бившия ѝ собственик – политическият съветник на Републиканците Дан Рапапорт, който наскоро напусна Щатите и се пренесе в Киев.

Белият палат на Иванка и Джаред е строен през 1923 г., по проект на видния американски архитект Лади Лууд. Триетажното жилище разполага с 638 кв. м площ, в които са разположени 6 спални, 7 бани, няколко всекидневни, официална и ежедневна трапезария, красива кухня и личен кабинет. Имението разполага и с малка концертна зала за класическа музика, в която е изграден модернистичен минибар, напомнящ повече за кухненски бокс.

В имота са вложени изключително скъпи материали. Подовата настилка е от масивен дъб, а дизайнерските санитарни мебели в баните грабват с изчистеността си. В дома се срещат елементи от мрамор, както и гипсови орнаменти. Всички те деликатно разчупват простора, избягвайки с категоричност кича.

Мебелировката е последен писък на модните тенденции. Меката мебел из няколкото всекидневни е дизайнерска и естетически красива. Екстравагантността на диваните е заявена в лилав цвят и нетрадиционна форма.

Любопитно кътче в този богаташки дом, както ще забележите, е отвореното стълбище към кухнята. Единствено големите стъклени пана пазят някой да не се изтърси на долния етаж. Архитектурното решение разнообразява простора по интересен начин, отмятайки се за пореден път от традиционното.

В общ план стилът на този дом е комбинация от ретро и модернистичен творчески ракурс, като по-голям акцент е поставен върху съвременния интериор. Цветовете са подбрани в приятна светла гама, придавайки безспорен чар на постройката от миналия век.

Вижте цялото имение на Иванка Тръмп в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари