IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Параноя по американски 2: Луксозните частни бомбоубежища

7 януари 2017 13 00

Когато апокалипсисът настъпи, се крием на тясно в скъпотия и разкош

Снимка: terravivos.com

Снимка: terravivos.com

Международната ситуация към днешна дата си е все така оплетена. Хора се самовзривяват, стрелят, други падат жертви на терора и войната. Някъде в пространството шепнешком се мълви за III Световна война.

Мигом си представяме гъбите на ядрените бомби, надяваме се това никога да не се случи... Някой обаче умело си играе със страховете ни, че дори и печели от тях. Как ли? Ето пример:

Родни изследователи на феномена Вера Кочовска ревностно твърдят, че следващият цитат наистина е излязъл от устата ѝ и че безпогрешно представя бъдещето ни: „САЩ ще нападнат Русия през 2017 г. заради трета страна и това ще доведе до III Световна война“. Това предсказание е отпечатано в книгата „Вера Кочовска – Жената рентген“. Общо взето съмнителна работа. Ванга беше казала, че ни чакат 1000 години мир? По „канала“ на коя от двете е имало смущения?

Както отбелязахме по-горе, заигравката с хорските страхове е доходоносен бизнес. Но докато в нашата страна от това не пада чак толкова голям келепир, в САЩ някои дружества и фирми печелят луди пари, изграждайки частни бомбоубежища, които да спасяват семейства от евентуален ядрен конфликт. Къде ще се скрие средностатистическата американска фамилия от радиацията? Отговорът предстои.

В портфолиото на една от големите фирми за строителство на ядрени укрития в САЩ се предлагат разнообразни услуги за скриване на хора след ядрен взрив. Срещу скромната сума от 200 000 до 4,2 милиона долара всеки може да се сдобие с луксозен бункер.

От „кутийка на смъртта“ до подземна яма с басейни и киносалон – строителните-предприемачи предлагат всякакви варианти. Така де, каквото ви е по джоба.

Средностатистическото американско семейство обаче може да си позволи максимум „кутийка на смъртта“. Това е луксозен стоманен сандък, в който могат да живеят 8 души за период от 1 година.

Противоядреният Ноев ковчег е напълно оборудван. Има кухненски бокс, всекидневна, спалня, баня с душ кабина и машинно отделение. Склад няма, но под пода са предвидени малки дупчици за консерви и сухари. „Кутийката на смъртта“ се продава срещу скромните 200 000 долара.

Най-забавната част от мероприятието е, че до „тайното бомбоубежище“, за което дори съседите не знаят, достигат всички необходими ресурси: ток, вода, кабелна, интернет... За съжаление обаче, при евентуална експлозия, най-вероятно нито един от тях няма да може да бъде доставен до „строго секретната локация“, просто защото няма да има нито ел. централи, нито чиста вода. За комуникациите дума да не става. Твърди се обаче, че този сюжет е премислен.

Бомбоубежището е снабдено с бензинов генератор, инсталиран в машинното, както и въздушен филтър, изчистващ въздуха от радиоактивния прах. Тези джаджи би трябвало да спасят кризисното положение. Дали? Е, няма какво да се притесняваме. Луксозната атмосфера ще неутрализира минусите на това укриващият се да бъде последният жив човек в района.

В интерес на истината срещу скромните 200 000 купувачите на ковчега получават приятно местенце. Стените на кутийката са изцяло облицовани с дървена ламперия, по пода има приятен мокет, а на мебелите би завидял и някой прочут италиански дизайнер – разкошен диван с плюшени възглавници, люлеещи се столове с кожена тапицерия, масивна дървена масичка, тоалетната пък се хвали с гранитни плотове и висок клас санитарни мебели.

Разгледайте кутийката-бомбоубежище в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари