IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продадено: Имението на дизайнера Келвин Клайн в Маями

3 март 2017 11 45

Модният ас спечели 12,8 милиона долара от сделката

Снимка: Variety.com

Снимка: Variety.com

През 2015 година американският моден дизайнер Келвин Клайн обяви за продан луксозното си средиземноморско имение в Маями Бийч. Първоначалната цена бе 16 милиона долара, но тогава пазарът не реагира съвсем добре на сумата, поради което жилището си седя самичко до брега на морето за дълго време.

В края на месец февруари, почти 2 години по-късно, имението на Клайн най-сетне се продаде. В разрез с очакванията на видния дизайнер обаче за двете самотни години цената на имота му падна с 3,2 милиона долара. Купувачът, напазарувал си лукс за скромните 12,8 милиона долара, е неизвестен.

Бившето двуетажно имение на Келвин Клайн разполага с 540 кв. м жилищна площ. Широката постройка има 5 спални, 7 бани, кухня, трапезария, всекидневна и кът за козметични процедури. Формата на постройката е почти квадратна. В средата има малък безистен. Имението е заобиколено от млади бамбукови насаждения и широколистни дървета.

Дизайнерът Клайн купува имението през 2004 г., за което вади от джоба си 5,75 милиона долара. Интериорът на жилището е уникална селекция от антични и съвременни мебели. Подборът е реализиран от известния интериорен дизайнер Аксел Верворд, популярен сред чуждестранната публика като „дизайнерът на звездите“.

Да влезеш в дома на Келвин Клайн е като да се върнеш в миналото. Из целия имот са разположени цял куп антични предмети и мебели. От стомни и глинени вази, през проядените от времето дървени маси чак до старите гардероби от орехов масив. Всички те по интересен начин са комбинирани със съвременния прочит за изчистен дом. Модерните елементи тук са предимно осветителни тела, дивани и прозорци.

Кухнята, естествено, е по последен писък на дизайна. Тя е шантава комбинация от етно и съвременен стил, в които деликатно е неглижиран малко индустриален. За последния са показателни металните панти, които изскачат от шкафовете на кулинарната мебелировка. За етно пък можем да отнесем тавана – масивен гредоред, боядисан в бяло.

Продалият се дом на модния ас Клайн много прилича на този на колегата му Карл Лагерфелд в Париж. Общото помежду им е един изчистен от кичозности простор, който по никакъв начин не напряга възприятието. Напротив – светлите цветове са заимствани от природата. Те са близки до нейните натурални същности, поради което откровено галят с перо душевността. Домът на Келвин Клай, подобно на този на Лагерфелд, е създаден единствено да задоволи нуждите му от място за почивка, друго за работа и още няколко за хигиенни навици и приготвяне на храна. Без излишен декор, без орнаментика.

Разгледайте луксозния дом на Келвин Клайн в нашата галерия

Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари