IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Томи Хилфигър продава кичозно имение за 27 милиона долара

6 март 2017 10 40

Модният дизайнер е наел кофти декоратор, имотът обзаведен без грам вкус

Снимка: Variety.com

Снимка: Variety.com

65-годишният моден дизайнер Томи Хилфигър наскоро обяви един от любимите си имоти за продан. Неговото лятно имение в Голдън бийч, Флорида, оценено на 27 милиона долара, тръгна с устрем към пазара за недвижими имоти. Много е вероятно обаче то да спука гума и да се задържи там за дълго, много дълго време.

През 2013 г. Томи и съпругата му Дий Оклепо купуват имението за сумата от 17 милиона долара. Веднага след сключването на сделката те наемат популярния интериорен дизайнер Мартин Булард, който срещу неизвестен хонорар превръща красивото средиземноморско имение в кошмарно интериорно недоразумение.

Двуетажното имение на Томи разполага с 1 300 кв. м разгърната площ. В този колосален простор се побират 7 спални, 12 бани, фоайе, няколко всекидневни, мокър бар, трапезария, кухня, личен кабинет. За забавлението на фамилия Хилфигър се грижи киносалон, стая за бордови игри, салон за купони, фитнес зала с билярдна маса и външен плувен басейн. Имотът е построен на метри от морския пясък.

Много е неприятно, когато попаднеш на грешния дизайнер. Става още по-лошо, когато проектът му се реализира... Дори богатите понякога се прецакват.

Интериорният дизайн за дома трябва да бъде мек, уютен и спокоен. В летния дом на модния магнат Томи Хилфигър обаче такова нещо просто не съществува. Тук всяка стая крещи. Цветовете могат спокойно да бъдат отнесени към сценичния декор на някой психотрилър.

Имотът е един откровен ужас за изкуството. То е стерилно откъм душевност, свръхкичозно и натруфено. Всеки детайл пищи. Симбиозата между метал, стъкло и кофти цветове пък разбива всяко усещане за живот.

Колосалната интериорна грешка е червеният цвят. Той просто не се вписва във вътрешността на жилищата. Червеното – най-големият враг на домашния уют, присъства на пет места в този дом. Първо го виждаме в килима на всекидневната. Да приемем, че това може да се понесе. За съжаление обаче цветът започва да става тенденция, щом обиколим имението. Агресивната гама присъства във фитнеса, кино салона, личния кабинет, трапезарията.

А най-голямото безумие е в една от спалните. Интериор в червено и бяло. Само си представете – прибирате се от тежка вечер в кръчмата или дискотеката, хвърляте дрехите на най-близкия стол, влизате в банята и след като вече сте си взели душ, изпитвате огромното желание да се оттеглите в леглото. За ваша зла беда обаче влизате в стаята, палите лампата и ви връхлитат ужасяващите червено-бели ивици на дизайнера Булард. Сякаш сте на медицински тест за епилепсия, все едно влизате в кланица или месарница.

Червеното неслучайно се използва за пътни знаци. То е акцентиращо, предизвиква да му обърнем внимание, да се втренчим в него, да се събудим. А е сложено в спалнята...

Продължавайки с разходката из този каталог за интериорни недоразумения, се спираме на поредния неподходящ избор. Този път това са тапетите. Обърнете внимание, че в повечето спални и бани, както и в стаята за настолни игри, стените са като онова, което вижда човек, който халюцинира. Изображенията са извънредно натоварващи, в тях няма никаква позитивна пулсация.

Стаята за купони от друга страна напомня типична евтина дискотека – кожена тапицерия, лъскав таван, черно-бяло-кафяв интериор в комбинация с кичозни интериорни елементи и липса на пропорции.

Нищо чудно, че Томи Хилфигър продава това имение, което можете да разгледате в нашата галерия.

Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари