След почти две години на пазара за имоти, Дженифър Лопес най-сетне успя да продаде пищното си имение. То се намира в Хайдън Хилс, в близост до Лос Анджелис.

Разкошният дом разполага с колосалните 1 600 кв. м разгърната площ. В двуетажната постройка има 9 спални, 12 бани, звукозаписно студио, няколко всекидневни, официална трапезария, гигантска кухня, личен кабинет, салон с мокър бар, гардеробни и гримьорна.

За забавлението на живущите е изграден специален увеселителен център за възрастни. В него ще видите един класен киносалон, както и домашно казино, чиято атмосфера напомня тази на истинските игрални зали. Спортните съоръжения в имота включват фитнес зала и външен плувен басейн.

Огромната къща на попзвездата е разделена на няколко зони. Самата постройка има три крила – северно, централно и южно. В централното крило са разположени преходните помещения – фоайе и коридори. От външната част се намира тържествения вход на имението. Колкото до останалите крила, в тях са разпределени всекидневните салони и увеселителни помещения, спалните и спортният фитнес салон, както и всичко останало.

През 2010 г. Дженифър купува имението срещу 8,2 милиона долара. Пет години по-късно чаровната дама решава да продава. Но обявената цена е стряскаща – 17,5 милиона долара. За нейно голямо съжаление пазарът реагира отрицателно на този етикет. Във времето цената започва стремглаво да пада, стигайки своя минимум от 10 милиона долара.

Дженифър Лопес е с 2,8 милиона напред от тази сделка, но имайки предвид колко е вложила за интериор в имението си, по-скоро е излязла на нула.

Интериорът на имението следва стиловата линия на модерното. Съвременните характеристики са абсолютни и неексцентрични. Актуалният интериорен дизайн е отчасти допълнен с ретро елементи – характерни форми в ламперията и гипсовата орнаментика, масивния паркет, някои мебели.

Бихме могли да кажем, че в този дом няма скучни стаи. Всяка носи свой заряд. Най-приятно е може би усещането в игралния комплекс. Той е глътнал най-много пари на Джей Ло.

Игралната зала е показателна за високия стандарт, в който живее известната попизпълнителка. Става дума за изключително тежки интериорни елементи – окачен дървен таван с резбовани профили, дървена ламперия около стените, красива всекидневна гарнитура. Е, поспестили са от подовата настилка, тя е ламинат.

Обикаляйки из бившия дом на Лопес ще попаднете на изключителни неща. Личният ѝ гардероб е за чудо и приказ. Кухнята също никак не отстъпва. Единственото, което дразни окото, е неглижираният кич, който прозира тук-там със своите суетни крясъци. Но в общия план този дом е един хубав пример за интериорна естетика.

Вижте всеки ъгъл от имението на Дженифър Лопес в нашата галерия

Александър Градинаров