IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малките жилища: Канадски лукс в 40 квадрата

3 април 2017 08 20

Вижте уникалния дизайн на спецове от Квебек

Снимка: Tiny House Swoon

Снимка: Tiny House Swoon

Наскоро канадската компания „Минимал естейт хаус“, разработваща малки жилища, огласи последния си проект. Любопитната им разработка се намира в северноамериканския град Квебек и се казва „Сакура“.

Къщата е кръстена на много разпространено розоцветно дръвче, типично за японската култура.

Новата микрокъщичка разполага с около 40 кв. м площ. Двуетажното бунгало е снабдено с всички необходимости за живеене. Има кухненски бокс, 2 спални, всекидневна, баня и тераса на покрива.

Цената на дома е около 50 хиляди долара и се твърди, че в него могат да живеят четирима души.

Модерното жилище е реализирано в приятна гама. Интериорният дизайн на микродома разчита на контраста между ореховия масив и избеления дървен материал, употребен за изграждането на лампериите. По този начин е постигнат един приятен завършек, който от своя страна стъпва на актуалната тенденция да се вплитат в едно модерен, ретро и индустриален стил.

Подовите настилки следват идеята за дома. Той трябва да изглежда екологичен и близък до природата. Поради това настилките са предимно с дървесни фурнири. Подът, разбира се, не е от дърво. Употребен е ламинат.

Повечето мебели тук са изработени от естествено дърво. Като материал ще го срещнете в хола – масичката за кафе, банята – шкафчето и плота. От него са изработени и стълбите, даващи достъп до по-горното ниво. Всички стени в „Сакура“ са облицовани с дървен материал. Същото важи и за скосените тавани, които също са оцветени в приятен цвят – тъмен орех. Но останалите мебели – кухнята, библиотеките, леглата, гардеробите, са от висококачествени ПДЧ, които умело лъжат окото, че са масивни.

Това жилище е многофункционално. Всеки кът си има механизирана система. Например стълбището за едната спалня може да се прибира в стената, за да освободи място за движение във всекидневната. От друга страна самата спалня е монтирана върху повдигащ механизъм, който позволява достъп до отделението за съхранение за вещи, изградено под подматрачната рамка. Дизайнерите са опитали да усвоят всеки ъгъл и милиметър от този дом. Може да се каже, че са се справили отлично.

Разгледайте малкото жилище „Сакура“ в нашата галерия.

Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари