През 2014-а канадският поп певец Джъстин Бийбър бе арестуван от полицията в Маями за шофиране в нетрезво състояние и непредставяне на валидно свидетелство за управление на МПС.

Бийбър не оказал съпротива и дори признал, че се е почерпил с марихуана. След като местната прокуратура му повдигнала обвинение за шофиране под влияние на алкохол и упойващи вещества, младият Джъстин потърсил помощ от известния американски адвокат Рой Блек с прякор Професора.

Рой Блек се издига след първото му голямо дело, където защитава член на фамилия Кенеди. Рехабилитаторът д-р Уилям Кенеди бил обвинен в изнасилване и разпънат на кръст от националните медии. Адвокатът Блек обаче успял да свали обвиненията и докторът останал на свобода. Същото се случило и с Бийбър.

Канадският поп певец пледирал невинен и предложил на прокуратурата да сключат споразумение. С помощта на адвокат Блек, младият Джъстин се разминава само с 12 часа терапия за овладяване на гнева, малко данъци и такси и дарение от 50 хил. долара за местен дом за сираци.

Последните новини около скъпоплатения адвокат Рой Блек са свързани с продажбата на неговия луксозен дом в Холивуд Хилс.

Триетажната му постройка разполага с 5 спални, 5 бани, комбинирана всекидневна с трапезария, още една за почивка, приятна, ала тясна кухня, киносалон и стъпаловидна градина.

Адвокат Рой Блек купува имота заедно със съпругата си, небезизвестната Леа Блек. През 2004 г. те плащат 1,76 млн. долара за модернистичната къща. Твърди се, че двамата притежават активи за над 100 млн. долара.

Луксозната къща за продан представлява тясно правоъгълно здание, което се издига на 20 метра, подпирайки се на холивудските скали. Интериорът на този дом съблюдава изцяло съвременен стил, въпреки че тук-там прозират елементи на винтидж.

Мебелните композиции са на ръба на кича, придържайки се към модерната естетика. Основни материали тук са камък, дърво и метал в разновидностите си: мрамор и гранит, масивни череша и дъб, лъснати хромирани акценти.

Продажната цена на имота е 3 млн. долара.

Вижте къщата на адвоката на Джъстин Бийбър в нашата галерия.

Подготви: Александър Градинаров