След скандалната раздяла с Брад Пит, Анджелина Джоли изглежда вече се е поуспокоила. Според изданието Variety.com, 41-годишната хуманитарна активистка има намерение да се сдобие с нов имот.

Носителката на десетки награди за филмово изкуство е насочила поглед към едно необикновено имение. Постройката се намира в луксозния жилищен квартал на Лос Анджелис – Лос Фелис. Домът струва 25 милиона долара. Сумата е висока поради това, че сградата е на 104 години.

Скъпото имение е строено през 1913 г. по поръчка на американския кинематограф Сесил Б. Демиле, като за строежа са платени близо 28 хиляди тогавашни долара. Демиле е сред първите разработващи озвученото кино. В САЩ той е познат като бащата на американското кино. Интересен факт е, че Сесил Демиле е бил собственик и на още една постройка в квартала, в която е живял видният артист на нямото кино Чарли Чаплин.

През 1959 г. Демиле напуска този свят. Семейството му продава наследения имот на писателя Ричард Гросман. А изглежда това имение спазва някаква особена традиция. Щом собственикът му си отиде, то се появява на пазара.

След кончината на Гросман през 2011 г., близките му изглежда са започнали да обмислят раздялата с пищното недвижимо имущество. Анджелина се появява в точния момент, когато роднините са убедени, че нямат желание повече да притежават имота.

Двуетажната постройка е изградена върху парцел с площ от 8 декара. Имението спада към италианско-възрожденския стил. То разполага с жилищна площ от 1020 кв. м. Гигантският дом има 6 спални, 10 бани, аристократично фоайе, няколко всекидневни, библиотека, 2 трапезарии, кухня и личен кабинет. Отвън има две допълнителни постройки – беседка и фитнес салон, пред който синее басейн.

Бившето имение на Демиле идва с куп разкошни градини, залесени с широколистна и иглолистна растителност. Райското кътче е мечта за всеки ценител. Нещо повече – това здание е същинска симбиоза между архитектурна естетика и домашен уют. То е в съвършена хармония с духа на природата. Може би за това Анджелина Джоли има интерес към него...

Какво хвана окото на Анджелина? Вижте имението в нашата галерия.

Подготви: Александър Градинаров