IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънчевата система на китката: Един впечатляващ часовник

20 април 2017 14 10

За запленените от магията на Космоса

Снимка: Van Cleef & Arpels

Снимка: Van Cleef & Arpels

Красив часовник по дизайн на Van Cleef & Arpels е нещо, в което ще се влюбят всички, запленени от необятността на Вселената и магията на Слънчевата система.

Поначало, часовникът е покрит със злато и сапфирени кристали, които пресъздават движението на шест планети около слънцето и положението им във всеки един момент, което в действителност кара часовника да тиктака.

Земята, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн се задвижват, благодарение на самонавиващ се механизъм, който съдържа 396 отделни части, всяка от които работи в пълен синхрон с останалите.

Може би най-впечатляващото от всичко е, че движението на всяка планета на часовника отговаря на това на реалната планета в Слънчевата система. Така например на Сатурн ще отнеме 29 години, за да направи пълен кръг около Слънцето, на Юпитер – почти 12 години, на Марс – 687 дни, на Земята – 365 дни, на Венера – 224 дни, а на Меркурий – 88 дни.

Всичко това обаче има и своята цена, която далеч не е малка – 150 хиляди паунда. Или спестявания за няколко светлинни години.

В галерията ни може да разгледате и часовника, който определено не е от този свят.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

eon ( преди 6 години )
да, ако можеше и часът да видим..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар