IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 ценни съвета да направим дома си по-уютен

6 май 2017 09 30

За да се чувстваме комфортно

Снимка: IStock

Снимка: IStock

Домът е нашето място, нашата крепост – там, където сме свободни да бъдем себе си, без никакви задръжки и притеснения. И макар в повечето случаи в него да прекарваме само вечерите и част от почивните дни, това е мястото, където си отпочиваме и се презареждаме.

Затова е много важно да се чувстваме добре в дома си и той да ни предоставя необходимия комфорт, уют и удобство.

Как можем да преоткрием целия потенциал на жилището си?

1. Размерът на килима има значение

Ако искаме стаята да изглежда по-голяма и по-изискана, следва да обърнем внимание на размера на килима. Да имаме предвид, че когато той е малък, стаята изглежда по-малка, а когато е голям, съответно и стаята изглежда по-голяма.

Препоръчително е предните крачета на мебелите да поставим върху килима. Ако е възможно, и цялото обзавеждане.

2. Прозорците не са стени

Прозорците пускат светлината в дома ни и не са място, където да поставим телевизора. За него трябва да намерим стена, до която да го сложим или да го махнем от стаята. Един телевизор вкъщи е напълно достатъчен.

3. Да добавим кръгове

Според специалистите кръговете оставят усещането за мекота и комфорт в дома, така че е добре да ги използваме когато и където можем.

Кръгла маса за хранене в квадратна трапезария, кръгла масичка за кафе, кръгло огледало в коридора, кръгла купа за плодове или хляб в кухнята са чудесни примери.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари