IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизайн за откачалки: 5 готини идеи за интериора на дома

23 май 2017 10 00

Когато душата проговори, дизайнерите мълчат

Снимки: Creative Ideas

Снимки: Creative Ideas

По обществена дефиниция да бъдеш откачалка или луд човек, така да се каже, означава да имаш свои собствени виждания за живота, без да се съобразяваш с модерните такива. Масовото разбиране за интериорен дизайн към днешна дата е сбор от ретро и индустриален стил. Тази комбинация се смята за най-разпространената през 2017 г.

Но дали тя подхожда на вашата същност?

Създаването на домашния уют е строго индивидуален процес. Във времето един интериорен простор сменя купища образи. Той се усъвършенства, надгражда и разнообразява, за да достигне оригиналната проекция на душевността на своя собственик.

В началото, когато започнем да живеем сами, повечето от нас искат домът им да изглежда като за списание. Но постепенно усещаме, че това не е чак толкова готино. В този миг настъпва индивидуалната интериорна революция, заради която обвиняват част от хората, че са откачалки.

Следват 5 идеи, подходящи за лудите любители на домашната мебелна приказност.

1. Индустриален варел – преди за гориво, днес за диванче


Ако случайно в мазето на дядо ви се търкаля един стар и ръждясал варел за нафта, може би е време да го превърнете в нещо по-полезно от стоманена прахосъбирачка. Ще се изненадате как от един прост метален цилиндър може да се създаде ефектна мебел за дома, балкона или градината.

Преди да започнете с реконструкцията варел-диван, трябва да почистите металното тяло от боклуци и ръжда. След това ви чака разчертаване.

Поставяйки варела в легнало положение, от вас се иска да изрежете половината корпус на металния цилиндър, създавайки подлакътници и място за сядане. Изрезката от варела ще ви послужи за облегалка.

Последната стъпка в това приключение е да боядисате и аранжирате новия си диван, монтирайки дървена основа и платформа за възглавнички.

2. „Дзен“ лампа за медитация

Като видни вещомани, ние българите обичаме да събираме сувенири от дестинациите, които посещаваме. А дамите пък най-редовно събират по някой камък, когато посещават планината, морето или любимата си туристическа дестинация. От тези павета може да се създаде чудесна лампа, която да бъде най-уникалният предмет в дома.

Необходими за лампата са няколко неща – най-проста лампа с абажур от магазина, която да е с тънка тръбна конструкция, плоски речни камъни, бургии за метал.

Общо-взето направата на „Дзен“ лампата започва с разглобяването на осветителното тяло. След това върху тръбната му конструкция се нанизват пробитите камъни. Накрая сглобявате и се радвате на личния си успех.

3. Кухненският полилей „На баба“

Не съществува по-лесно за изработка осветително тяло за кулинарния ви кът. За да го направите ви трябват дъска, 4 буркана, малко жици (мъжът ви знае кои) и стоманени кабели за окачване.


Зад концепцията на този полилей стои идеята 4-те буркана да се явят абажури за електрическите крушки. Но ако идеята за висящо-светеща туршия не ви допада, можете да опитате да приложите същата идея за осветителни тела, но този път те да са монтирани под горния ред кухненски шкафове.

4. Масата на заклетия литератор

Изработването на тази чудна мебел наподобява създаването на „Дзен“ лампата. Трябва ви маса, която да прилича на макара за конец – две кръгли дъски, свързани с тръба. Останалото са двайсетина-тридесет книги, които да нанижете в средата.

Ако се тревожите, че не разполагате с книги за унищожаване с декоративна цел, винаги можете да се отбиете на градския битак, където да вземете няколко почти без пари.

5. Поставка за сешоар и преса за коса

Ще се изненадате, но тази импровизирана поставка за козметични електроуреди е адски удобна. Нея можете да си направите, използвайки PVC разклонител – фитинг 110 х 50 / 45 градуса. Останалото са боя и въображение.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари