Всеки ден прекарвате времето си в своя дом, но може да не забележите, че на него му липсва изтънченост. Според специалисти в областта на вътрешния дизайн дяволът се крие в детайла.

И макар евтините рамки за снимки и флуоресцентните крушки да изглеждат незначителни, обикновено те са първото нещо, което гостите забелязват, твърдят още експертите.

С помощта на някои прости дизайнерски трикове обаче можете да трансформирате дома си, като го превърнете в стилно жилище. Ето и ценните препоръки от специалистите по вътрешен дизайн.

Флуоресцентно осветление

Според експертите, когато осветлението е прекалено ярко, то може да направи обзавеждането невзрачно. За да подчертаете стаята и интериора, изберете по-мека и топла светлина, която създава и много по-приятна атмосфера.

Кабели и стойки за телевизори

Специалистите по интериорен дизайн казват, че винаги трябва да криете кабелите или да инвестирате в елегантна, безжична технология, за да изглеждат стаите ви по-изискани.

Още по темата

Те препоръчват да се отървете от обемистите стойки за телевизори, за да увеличите пространството.

Невзрачни рамки

Красотата на цялото изкуство или спомени може да се помрачи, ако използваме евтина рамка. Експертите препоръчват да подберете стилни рамки, които се вписват в интериора на стаята, за да изглежда тя по-красива и стилна. Така и ефектът от снимката или картината ще бъде по-въздействащ.

Хартиени абажури

Евтините лампи често идват с хартиени нюанси – но това не означава, че не можете да пресъздадете собствената си магия, като ги замените с по-стилен и изискан вариант.