IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вилата на Ал Капоне отвътре

26 април 2018 12 40

Плажният имот бе пуснат за продажба за близо 15 млн. долара

Снимка: EWM Realty International

Снимка: EWM Realty International

Най-известният американски гангстер – Ал Капоне, купува тази плажна вила през 1928 г. Малко преди да влезе в затвора и да бъде сложен край на „епохата на Ал Капоне“.

Той плаща за нея 200 000 долара, които към днешна дата се равняват на 2 850 000 долара. Но не успява да ѝ се наслади кой знае колко, тъй като през 1931 г. е осъден за укриване на данъци на единадесет години затвор. През 1947 г. Ал Капоне умира от сърдечен удар, а пет години по-късно неговата съпруга Мей продава къщата.

Тя е построена през 1922 година. Това е къща в колониален стил с бели боядисани стени и просторни сводести галерии. Намира се на остров Палм Айлънд и разполага със собствен 30-метров плаж.
Сега плажната вила на Капоне е пусната за продажба за 14,9 млн. долара, като е направен основен ремонт.

Основната къща разполага с четири спални и 3 бани. От едната страна има изглед към залива Бискейн, а от другата страна е разположен открит басейн. Двуетажната плажна къща е оборудвана с просторна тераса с изглед към залива и две спални.

Постройката, в която била охраната на Ал Капоне, впоследствие е преработена от новите собственици в къща за гости с две спални и една баня.

Днес вилата разполага с всички удобства и модерен дизайн. Обновяването ѝ не се е отразило на архитектурата – отвън къщата изглежда почти същата, каквато е била в края на 20-те години. Също така са запазени стаята в черно и златно в стил арт деко, лампите на тавана от 20-те години, както и камината и главния вход.

Вижте вилата на Капоне в нашата галерия

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари