IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уют на колела: Жена живее в ретро автобус

23 юни 2018 09 30

Трябват й 3 години, за да го превърне в дом

Instagram:thebustinyhome

Instagram:thebustinyhome

Вместо да губи време в търсенето на идеалния дом, Джеси Липскин решава да го създаде сама. След като разглежда с часове обявите в Ebay, тя се натъква на ретро автобус с марката GMC (1966 г.) и решава да го купи. Същият модел е сниман във филма „Скорост“ – управляван от лудия Киану Рийвс.

Джеси прекарва близо 3 години в преобразуването на стария и ръждясал автобус в уютен и нестандартен дом. Самата тя е на път да се откаже на няколко пъти, защото трудно намира хора, които да ѝ помогнат. По думите ѝ, нейният стремеж към по-екологичен начин на живот я кара да направи подобно нещо и да докара нещата докрай. А резултатът е повече от впечатляващ.

Първото вдъхновение за новата визия на автобуса идва от документалната поредица „Войнът боклукчия“. В нея архитектът Майкъл Рейнолд проектира най-различни неща от рециклирани материали.

„Започнах да се интересувам все повече от този начин на живот и домът на колела бе идеалното решение за момента“, обяснява Джеси пред BoredPanda. Тя имала идеята в главата си, но ѝ трябвали съмишленици, защото не разбирала от дърводелство, канализации и работа с ток.

Източник: www.instagram.com/thebustinyhome/

Почистването на боклуците от автобуса била най-лесната част. Работниците, наети от момичето се затруднили с дървения материал, който трябвало да бъде изготвен по специфичните ъгли на автобуса. Всички заедно го преобразили до неузнаваемост.

Автобусът на Джеси е много повече от каравана. Има страхотна кухня, нежни бели завеси с дантела, бюро за работа, страхотна спалня с малка библиотека, удобна и просторна баня, дори гардероб.

Въпреки че живее само от януари 2018-а в буса, Джеси Липскин вече е получила много предложения за закупуването му. След дълго умуване, тя решава да го пусне за продажба и да продължи да прави подобни проекти.

За да видите как изглежда домът на колела, разгледайте нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари