IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да създадем коледна магия у дома?

30 ноември 2018 15 50

Няколко добри идеи за празнично настроение вкъщи

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Коледните празници са любимото време от годината на много хора. Декември сякаш е вълшебен месец, по витрините и прозорците блещукат лампички, коледните лакомства са налични във всеки магазин, навсякъде е украсено с елхи, гирлянди, венци, звезди, снежинки и т. н.

Коледното настроение трябва да влезе и в дома. Това са най-светлите християнски празници, на които семействата винаги се събират.

Затова не отлагайте украсяването вкъщи за последния момент и се опитайте да създадете приказна атмосфера.

Много проучвания доказват, че ако поставите по-рано коледната украса в жилището, това може да ви направи по-щастливи. Не само че ни зарежда с празнично настроение, но и ни кара по-често да си спомняме щастливи случки от детството.

Не залагайте само на традиционните елха, лампички и гирлянди. Домът може да бъде превърнат в царство на Дядо Коледа, дори с малко средства.

Свещи

Ако искате да ви замирише на Коледа, не е нужно всеки ден да печете курабийки и да пиете мляко с канела. Ароматните свещи не служат само за красива украса и романтично настроение. Те могат да намалят действието на хормоните на стреса и да ни помогнат да си починем по-добре. А свещите, които излъчват аромат на борови иглички, печени ябълки, цитрусови плодове, ванилия, джинджифилови сладки и т. н., ви карат да се чувствате като в приказка. Освен че носят аромата на празниците, те блестят ярко и са по-оригинална идея от лампичките. Ако загасите светлините, ефектът ще е още по-голям.

Посуда

Коледната украса за дома трябва да е в традиционните цветове на празника – червено, бяло, зелено, жълто. Добре е чиниите, купите, чашите също да са с коледна декорация, за да внесете празничния дух вкъщи. Коледните ястия и лакомства ще ви се струват по-вкусни, когато са в такива съдове, а и ще впечатлите гостите, ако им поднесете почерпката така и ако покривката на масата е празнична. Какво по-хубаво от горещ шоколад в чаша с лика на Дядо Коледа, Рудолф или снежен човек, докато гледате любим коледен филм вечер?

Музика

Може да заимствате една идея от коледните базари, ресторантите и магазините. Направете си плейлиста с празнични песни. Не слагайте само най-известните и баналните, ще се изненадате колко много коледни песни има, които вероятно изобщо не сте чували. Пуснете музиката тихо и се наслаждавайте на времето, което прекарвате на топло с любимите хора.

Сняг

В последните години рядко вали сняг по Коледа, а дори и да вали, е мокър, и не успява да натрупа. Ако смятате, че снегът е сред основните символи на Коледа и ви се иска наоколо да е снежно, украсете със изкуствени снежинки елхата, секцията, масата, гардероба, мебелите. Прозорците може да изрисувате със спрей. Може да се отдадете на творческата си страна и сами да си направите снежинки – от памук или бял картон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари