IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разходка из дома на Мария Шарапова

4 юли 2019 15 00

Тенисистката е избрала японска тематика

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мария Шарапова е една от най-известните и най-красиви жени в света на тениса. Бившата приятелка на Григор Димитров има 5 титли от Големия шлем като два пъти печели Ролан Гарос, а по веднъж останалите първенства – Откритите първенства в Австралия и САЩ и Уимбълдън.

Историята ѝ е повече от интересна, тъй като Шарапова се ражда през 1987-а в Русия. Година преди това се случва аварията в Чернобил. Ръстът ѝ от 188 см я прави странно висока за семейството ѝ. В своята автобиография тенисистката обяснява, че е пораснала толкова, защото по време на бременността майка ѝ е яла заразени плодове и зеленчуци.

След това семейството ѝ се мести в Сочи, където Мария се запознава с тениса и започва своето приключение. Следва установяване в САЩ само с баща ѝ, който по това време е нейн треньор.

Снимка: Reuters

Минава през множество академии и стига до титла от Уимбълдън, когато е едва на 17. Побеждава Серина Уилямс, с която оттогава имат вражда на корта и извън него. На 18 тя вече е номер едно в света.

За съжаление, кариерата на Мария в последно време не върви много добре, тъй като тя беше отстранена от спорта за 15 месеца след като бе хваната с допинг. След това последваха множество контузии на рамото и преди ден тя отново се отказа в първия си мач на Уимбълдън заради травма.

Снимка: Reuters

Освен успехите на корта, Шарапова се справя много добре и извън него. Рускинята е собственик на компанията за бонбони „Шугарпова“, както и представител на марките Porsche, Nike, Evian и много други. Сега, тя приветства своите фенове в дома си в Лос Анджелис, който е правен цели три години.

„Бях обсебена от процеса на строене. Веднага след приключването на турнир, аз се качвах на самолета и идвах тук, за да видя как върви работата. Това беше моят проект и исках да съм част от него“, споделя тенисистката.

Снимка: Reuters

Къщата, която се намира на брега на океана в Малибу, е на три етажа. Разполага с басейн, боулинг зала и две крила – едно за домакинята и едно за нейните гости. Шарапова споделя, че е била вдъхновена от японската архитектура и за нея е важно всичко в дома да влиза в употреба. „Ако не използваш нещо, значи не ти трябва“.

Потопете се в дома на тенисистката и разберете всичко за нея от виртуалната обиколка, на която Мария Шарапова ви кани.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари