IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наредете пъзела и чуйте на живо суперзвездата Сара Брайтман

21 октомври 2014 07 43

Спечелете билети за концерта на най-известното сопрано!

Наредете пъзела и чуйте на живо суперзвездата Сара Брайтман

Сара Брайтман е кристалното сопрано, което дълги години беше идентифицирано с музиката на композитора Андрю Лойд Уебър, който е и неин бивш съпруг. В момента забележителната певица е на концертна обиколка по света, на която представя своя нов албум, както и музиката на Уебър.

Освен че е най-продаваното сопрано в света, родената във Великобритания суперзвезда се изявява още като актриса, текстописец и танцьорка.

Тя е пяла на много езици, включително английски, испански, френски, латински, немски, италиански, руски, китайски мандарин, японски и каталонски. Нейният вокален обхват е над три пълни октави, а кариерата ѝ продължава повече от три десетилетия. Брайтман има участия в редица бродуейски мюзикъли и пиеси, включително във „Фантомът от операта“.

След развода си с Уебър Сара възобновява музикалната си кариера с бившия продуцент на „Енигма“ Франк Питърсън. Тя често е считана за създател на този жанр в музиката. Може би най-запомнящата се нейна песен е дуетът ѝ от 1996 г. с италианския тенор Андреа Бочели „Time To Say Goodbye“, който оглавява класациите в цяла Европа и се превръща в най-бързо продавания сингъл на всички времена в Германия.

Брайтман е първият и единствен изпълнител, който е канен два пъти да пее на Олимпийски игри. На Олимпийските игри в Барселона през 1992 г. тя изпява „Amigos Para Siempre“ с испанския тенор Хосе Карерас, с аудитория от един милиард души, а шестнадесет години по-късно, в Пекин Сара пее с Лиу Хуан песента „You and Me“, а 4 милиарда души по целия свят я гледат. Сара има ангажименти в различни хуманитарни и благотворителни каузи, а освен това насърчава културния диалог и обмен между различните народи. Тя е и глобален посланик на марката на Panasonic.

След концерта си в България Сара ще спре концертната си дейност за повече от една година, тъй като ще се готви за пътуването си в космоса до Международната космическа станция (МКС).

След всичко казано дотук, трябва да ви напомним, че нейният вълнуващ концерт в София наближава. На 12 ноември българската публика ще може да се наслади на великолепното сопрано в зала Арена Армеец. От 20 октомври до 3 ноември включително Dnes.bg ви предоставя възможността да тествате бързината и находчивостта си, подреждайки пъзел.

В играта „Нареди пъзела“ трябва за най-кратко време да сглобите цялата картинка, като така имате шанса да спечелите билет за спектакъла на Сара Брайтман. Наградите отиват при първите двама от вас, наредили за най-кратко време пъзела. Победителите ще получат по два билета за предстоящия концерт.

Условията на играта можете да прочетете тук!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари