IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесно ли е да си „Полукрал”

5 февруари 2016 09 20

Разкрива Джо Абъркромби

Снимка: Колибри

Снимка: Колибри

Лесно ли е да си „Полукрал”, ще стане ясно с излизането на първа част от трилогията „Разбито море“. Книгата е у нас от 8 февруари в превод на Александър Ганчев.

„Полукрал“разказва историята на принц Ярви, който съвсем не може да се нарече свиреп воин. Предначертан от баща Мир, неговият път води към познанието и минава през благата дума. Майка Война никога няма да се усмихва над бойните му победи. За сакат слабак няма място в тренировъчвия квадрат или в стената от щитове, нито на Черния трон, въпреки че той е негов законен наследник.

Но ако човек се нуждае от две ръце, за да срази в честен двубой някого, да го наръга в гръб му стига и само една, особено ако е направлявана от остър ум като този на Ярви.

Дали законният крал ще успее да се върне на престола? Джо Абъркромби е роден през 1974 г., завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. Името му отдавна е синоним на храбър език, ярки герои и пълнокръвни сюжети.

Неизтощимото въображение и богатството на световете, които Абъркромби изгражда, отрежда на произведенията му място сред най-добрите образци във фентъзи жанра.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари